MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sellerisuppe

Fremgangsmåde

Skræl selleri, kartofler og gulerødder. Pil løget og hak det i små tern. Skær selleri og kartofler i store tern. Skær gulerødderne i tynde strimler, brug evt. en kartoffelskræller. Kom kartofler, løg og selleri i bouillonen og kog det i ca. 30 min., til de er møre.

Blend blandingen – evt. med en stavblender. Tilsæt mælk. Pres citronen og tilsæt saften. Smag suppen til med salt og peber. Tilsæt gulerodsstrimlerne og varm dem kortvarigt igennem.

Blend persillen sammen med hvidløg. Tilsæt olien. Smag til med salt og peber.

Servering
Rør persilleblandingen i den varme suppe. Server groft brød til.

  • Suppe,Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 825 kJ, 24 g kulhydrat, 7 g fedt. Kulhydrat pr. 100 g 9 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 selleriknold (ca. 400 g)
  • 2 kartofler (ca. 150 g)
  • 2 gulerødder (ca. 150 g)
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 1 l bouillon
  • 3-4 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • ½ citron
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ spsk. olivenolie
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Skræl selleri, kartofler og gulerødder. Pil løget og hak det i små tern. Skær selleri og kartofler i store tern. Skær gulerødderne i tynde strimler, brug evt. en kartoffelskræller. Kom kartofler, løg og selleri i bouillonen og kog det i ca. 30 min., til de er møre.

Blend blandingen – evt. med en stavblender. Tilsæt mælk. Pres citronen og tilsæt saften. Smag suppen til med salt og peber. Tilsæt gulerodsstrimlerne og varm dem kortvarigt igennem.

Blend persillen sammen med hvidløg. Tilsæt olien. Smag til med salt og peber.

Servering
Rør persilleblandingen i den varme suppe. Server groft brød til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes