MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Skinkespyd

Fremgangsmåde

Pres hvidløget og bland alle ingredienserne til marinaden.

Skær fedt fra kødet, hvis der er noget. Skær pølserne i stykker á ca. 2 cm. Skær peberfrugterne i stykker på ca. 2 x 2 cm. Sæt skinkekød, pølser og peberfrugt på spyddene.

Pensl med marinaden og lad spyddene trække i ca. 15 min., hvis der er tid til det. Læg skinkespyddene i en bradepande eller på en bageplade med bagepapir og steg dem ved 225° C i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille. Du kan også stege spyddene på grill.

Servering
Server skinkespyd til f.eks. ris og grøntsager.

Variation
Du kan erstatte skinkekød med kyllingefilet eller kalkunbryst i tern. Anvend gerne squash eller champignon i stedet for peberfrugt.

Tip
Bland marinaden i en plastikpose og lad kødet trække i den i 1-2 timer i køleskab, så bliver smagen kraftigere. 

  • Varme retter
  • Pr. person (2 spyd): Energi 775 kJ, Kulhydrat 5 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 2 g
  • 4 personer (8 spyd)

Ingredienser

    • 300 g skinkekød
    • 100 g pølser med højst 10 % fedt, evt. cocktailpølser
    • 2 peberfrugter, gerne forskellig farve (ca. 250 g)
    • 8 træspyd til grill
  • Marinade
  • 1 lille fed hvidløg, kan udelades
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. tomatketchup
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. salt
  • peber

Fremgangsmåde

Pres hvidløget og bland alle ingredienserne til marinaden.

Skær fedt fra kødet, hvis der er noget. Skær pølserne i stykker á ca. 2 cm. Skær peberfrugterne i stykker på ca. 2 x 2 cm. Sæt skinkekød, pølser og peberfrugt på spyddene.

Pensl med marinaden og lad spyddene trække i ca. 15 min., hvis der er tid til det. Læg skinkespyddene i en bradepande eller på en bageplade med bagepapir og steg dem ved 225° C i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille. Du kan også stege spyddene på grill.

Servering
Server skinkespyd til f.eks. ris og grøntsager.

Variation
Du kan erstatte skinkekød med kyllingefilet eller kalkunbryst i tern. Anvend gerne squash eller champignon i stedet for peberfrugt.

Tip
Bland marinaden i en plastikpose og lad kødet trække i den i 1-2 timer i køleskab, så bliver smagen kraftigere. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes