MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Skovturssnegle

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 15 minutter.

Rul dejen ud til en firkant, ca. 30 x 45 cm. Pil løget og hak det fint. Smør tomatpuré på dejen – det skal dække hele firkanten. Fordel løg, oregano, skinke og ost over tomatpuréen. Rul dejen sammen til en pølse – begynd ved den lange side. Skær pølsen ud i 16 stykker.

Læg sneglene på en bageplade, bøj enderne ind under sneglene, og tryk dem lidt flade. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter. Bag sneglene i en forvarmet ovn på 200° C i ca. 15 min. På midterste ovnrille.

Opbevaring
Sneglene kan fryses.

Opskriftbanner

  • Madpakke og pålæg
  • Pr. stk.: Energi 500 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 33 g
  • 16 stk.

Ingredienser

    • 2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 2 tsk. olie
    • ½ tsk. salt
    • 100 g fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
    • ca. 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • Fyld
  • ½ løg (ca. 30 g)
  • ¾ dl tomatpuré
  • 150 g kogt skinke i strimler
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 60 g revet ost med højst 17 % fedt

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 15 minutter.

Rul dejen ud til en firkant, ca. 30 x 45 cm. Pil løget og hak det fint. Smør tomatpuré på dejen – det skal dække hele firkanten. Fordel løg, oregano, skinke og ost over tomatpuréen. Rul dejen sammen til en pølse – begynd ved den lange side. Skær pølsen ud i 16 stykker.

Læg sneglene på en bageplade, bøj enderne ind under sneglene, og tryk dem lidt flade. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter. Bag sneglene i en forvarmet ovn på 200° C i ca. 15 min. På midterste ovnrille.

Opbevaring
Sneglene kan fryses.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes