MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Solbærsyltetøj

Fremgangsmåde

Kog solbærrene med vand og sukker i ca. 10 min. med låg. Rør rød melatin ud i vandet og tilsæt under oprøring.

Kog syltetøjet i yderligere 2 minutter. Smag blandingen til med søde­middel. Hæld syltetøjet på rene glas, og luk dem straks.

Alternativ
I stedet for 500 g solbær kan der bruges 300 g solbær og 200 g ribs.

  • Syltning
  • Pr. spsk. (ca. 15 g): Energi 50 kJ, Kulhydrat 3 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 16 g
  • Ca. 7,5 dl

Ingredienser

  • 500 g solbær
  • 3 dl vand
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. Rød Melatin
  • ½ dl vand
  • sødemiddel svarende til ca. 125 g sukker

Fremgangsmåde

Kog solbærrene med vand og sukker i ca. 10 min. med låg. Rør rød melatin ud i vandet og tilsæt under oprøring.

Kog syltetøjet i yderligere 2 minutter. Smag blandingen til med søde­middel. Hæld syltetøjet på rene glas, og luk dem straks.

Alternativ
I stedet for 500 g solbær kan der bruges 300 g solbær og 200 g ribs.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes