MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sommersalat med salte kartofler

Fremgangsmåde

Kog bønnerne i letsaltet vand i 2-3 minutter. Afdryp bønnerne og afkøl dem.
Kog vandet op, og tilsæt salt.
Kom kartofler med skræl i vandet, kog dem lige netop møre, og afkøl dem herefter.  
Pil løget og skær det i tynde skiver. Skær peberfrugten i strimler. Vend forsigtigt grøntsager, kartofler og salttern sammen. 

Marinade
Halver citronen og pres den. Pisk saften sammen med olie, og smag den til med salt og peber.

Servering
Server sommersalat med salte kartofler sammen med grillet fisk eller fjerkræ og evt. råkost.

Tip
Citronolie forhandles i større supermarkeder.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1075 kJ, Kulhydrat 37 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 400 g grønne bønner
    • ¾ liter vand
    • 300 g groft salt
    • 700 g små kartofler
    • 1 rødløg (ca. 100 g)
    • 1 grøn peberfrugt (ca. 125 g)
    • 1 pk. salatblade (ca. 100 g)
    • 80 g salattern med højst 5 % fedt
  • Marinade
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. citronolie
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Kog bønnerne i letsaltet vand i 2-3 minutter. Afdryp bønnerne og afkøl dem.
Kog vandet op, og tilsæt salt.
Kom kartofler med skræl i vandet, kog dem lige netop møre, og afkøl dem herefter.  
Pil løget og skær det i tynde skiver. Skær peberfrugten i strimler. Vend forsigtigt grøntsager, kartofler og salttern sammen. 

Marinade
Halver citronen og pres den. Pisk saften sammen med olie, og smag den til med salt og peber.

Servering
Server sommersalat med salte kartofler sammen med grillet fisk eller fjerkræ og evt. råkost.

Tip
Citronolie forhandles i større supermarkeder.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes