MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagels med spelt

Fremgangsmåde

Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af det sigtede speltmel tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Slå dejen ned, del den i 14 stykker, og rul dem til pølser. Saml hver dejpølse til en ring.

Tilsæt salt i vandet og lad det koge op. Kog ringene i vandet i ca. 2 min. ad nogle omgange. Tag dem op med en hulske og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl ringene med et sammenpisket æg og bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på midterste ovnrille. Afkøl speltbagels på en bagerist.

Servering
Server bagels til morgenmad eller mellemmåltid.

Variation
Du kan erstatte fuldkornsspeltmel med andet fuldkornsmel f.eks. grahamsmel.

Du kan erstatte sigtet speltmel med hvedemel.

  • Brød,Morgenmad,Snack og mellemmåltid
  • Pr. person: Energi 600 kJ, Kulhydrat 24 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 42 g
  • 14 stk.

Ingredienser

    • 2½ dl mælk med højst 0,7% fedt
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 1 æg
    • 1 spsk. fedtstof
    • 1 tsk. sukker
    • 1 tsk. salt
    • 250 g fuldkornsspeltmel
    • (ca. 4 dl)
    • ca. 250 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)

Til kogning

    • 1 l vand
    • 2 tsk. salt

Pensling

  • 1 æg

Fremgangsmåde

Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af det sigtede speltmel tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Slå dejen ned, del den i 14 stykker, og rul dem til pølser. Saml hver dejpølse til en ring.

Tilsæt salt i vandet og lad det koge op. Kog ringene i vandet i ca. 2 min. ad nogle omgange. Tag dem op med en hulske og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl ringene med et sammenpisket æg og bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på midterste ovnrille. Afkøl speltbagels på en bagerist.

Servering
Server bagels til morgenmad eller mellemmåltid.

Variation
Du kan erstatte fuldkornsspeltmel med andet fuldkornsmel f.eks. grahamsmel.

Du kan erstatte sigtet speltmel med hvedemel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes