MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Speltsalat

Fremgangsmåde

Kog speltkernerne i grøntsagsbouillon efter emballagens anvisning, og afkøl dem. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld det over speltkernerne. Lad kernerne trække i marinaden i mindst 30 minutter.

Skær rabarberne i mindre stykker. Riv citronskallen. Bland rabarberne med citron­skal og honning og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blandingen ved 200˚C i ca. 15 min., hvorefter de afkøles.

Del blomkålen i små buketter. Skær gulerødderne i mindre stykker. Skær mørbraden i tynde skiver.

Bland ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber og pynt med citronmelisse.

Servering
Server speltsalat som en frokostret.

Alternativ
Røget skinke eller kylling kan erstatte røget mørbrad.

  • Salat og tilbehør,Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1450 kJ, Kulhydrat 50 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 13 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 200 g hele speltkerner 
    • ½ l grøntsagsbouillon
    • Marinade
    • 1 spsk. olie 
    • saft af 1 citron 
    • 1 spsk. balsamicoeddike 
    • salt, peber 
    • 300 g rabarber 
    • reven skal af usprøjtet citron 
    • 2 spsk. flydende honning 
    • 1 lille blomkålshoved (ca. 275 g) 
    • 150 g nye gulerødder 
    • 150 g røget mørbrad
  • Pynt 
  • citronmelisse

Fremgangsmåde

Kog speltkernerne i grøntsagsbouillon efter emballagens anvisning, og afkøl dem. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld det over speltkernerne. Lad kernerne trække i marinaden i mindst 30 minutter.

Skær rabarberne i mindre stykker. Riv citronskallen. Bland rabarberne med citron­skal og honning og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blandingen ved 200˚C i ca. 15 min., hvorefter de afkøles.

Del blomkålen i små buketter. Skær gulerødderne i mindre stykker. Skær mørbraden i tynde skiver.

Bland ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber og pynt med citronmelisse.

Servering
Server speltsalat som en frokostret.

Alternativ
Røget skinke eller kylling kan erstatte røget mørbrad.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes