MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Spinatpandekage med ørredsalat

Fremgangsmåde

Tø spinaten op. Læg den i en sigte og pres væden ud. Hæld kogende vand over havregrynene og lad det trække i et par min. Pisk æg, mel og havregryn, fedtstof og krydderier sammen. Tilsæt mælk, mens du pisker. Pisk spinaten i dejen.

Bag 8 pandekager på en lille stegepande (ca. 22 cm i diameter). Fordel ca. 1 dl dej på panden, og bag den i ca. 2 min. Vend pandekagen, og lad den stege færdig på den anden side.

Hvis panden har teflonbelægning, behøver den ikke ekstra fedtstof.

Ørredsalat
Findel ørredfileterne, evt. med en gaffel, og rør dem sammen med friskost og syrnet mælkeprodukt. Klip purløg fint, og tilsæt den. Pres citronen, og kom halvdelen af saften i fiskeblandingen.

Smag til med salt og peber. Riv gulerødder og selleri groft. Vend resten af citronsaften i råkosten.

Servering
Læg grøntsager og fiskefyld på en pandekage, og fold eller rul den.

Alternativ
Du kan erstatte røget ørred med røget laks eller røget makrel.

  • Varme retter
  • Pr. person (2 pandekager med ørredsalat): Energi 2075 kJ, Kulhydrat 50 g, Fedt 17 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer (8 stk.)

Ingredienser

    • 150 g frossen hel spinat
    • 75 g havregryn, finvalsede (ca. 2½ dl)
    • 1½ dl kogende vand
    • 3 æg
    • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
    • 1 spsk. flydende fedtstof
    • ½ tsk. salt
    • peber
    • ¼ tsk. stødt eller fintrevet muskatnød
    • 4 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • Ørredsalat
  • 1 pakke røget ørred (125 g)
  • 100 g friskost med hvidløg med højst 17 % fedt
  • 150 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
  • ½ bundt purløg
  • 1 citron
  • salt, peber
  • 4 gulerødder (ca. 300 g)
  • ½ lille selleri (ca. 150 g)

Fremgangsmåde

Tø spinaten op. Læg den i en sigte og pres væden ud. Hæld kogende vand over havregrynene og lad det trække i et par min. Pisk æg, mel og havregryn, fedtstof og krydderier sammen. Tilsæt mælk, mens du pisker. Pisk spinaten i dejen.

Bag 8 pandekager på en lille stegepande (ca. 22 cm i diameter). Fordel ca. 1 dl dej på panden, og bag den i ca. 2 min. Vend pandekagen, og lad den stege færdig på den anden side.

Hvis panden har teflonbelægning, behøver den ikke ekstra fedtstof.

Ørredsalat
Findel ørredfileterne, evt. med en gaffel, og rør dem sammen med friskost og syrnet mælkeprodukt. Klip purløg fint, og tilsæt den. Pres citronen, og kom halvdelen af saften i fiskeblandingen.

Smag til med salt og peber. Riv gulerødder og selleri groft. Vend resten af citronsaften i råkosten.

Servering
Læg grøntsager og fiskefyld på en pandekage, og fold eller rul den.

Alternativ
Du kan erstatte røget ørred med røget laks eller røget makrel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes