MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Spinatroulade

Fremgangsmåde

Tø spinaten op, hvis den er frossen og vrid overskydende vand fra. Lad den evt. optø i en sigte, så vandet kan dryppe fra. Bland spinaten med æg, ost og krydderier.

Bred massen ud i en bradepande med bagepapir smurt med fedtstof og bag bunden ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille. Lad spinatbunden afkøle lidt på bagepapiret på en rist.

Hak løget fint og steg det let i fedtstoffet. Riv gulerødderne groft og steg dem med. Hak persillen og tilsæt den. Bland hytteost og krydderier i og smag til. Afkøl fyldet lidt. Tilsæt æggene.

Fordel fyldet på spinatbunden og rul den på den lange led som en roulade. Bag rouladen ved 200° C i 25-30 min. på midterste ovnrille, til fyldet er stivnet.

Servering
Server spinatroulade med fuldkornsbrød og salat.
Du kan evt. servere røget laks eller hellefisk til.

Alternativ
Du kan anvende friskost med højst 17 % fedt i stedet for hytteost i fyldet. Indholdet af energi bliver dermed lidt højere (1275 kJ og 19 g fedt ved 5 pers.)

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person (v. 5 personer): Energi 1100 kJ, Kulhydrat 11 g, Fedt 14 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 18-20 skiver svarende til 5-6 personer som hovedret eller 8-10 personer som frokostret.

Ingredienser

    • 900 g spinat, gerne frossen
    • 4 æg
    • 30 g ost med højst 17 % fedt
    • muskatnød
    • ½ tsk. salt
    • peber
  • Fyld
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 1 spsk. fedtstof
  • 5-6 gulerødder (ca. 400 g)
  • 1 bdt. persille
  • 200 g hytteost med højst 5 % fedt
  • 1 tsk. karry efter smag
  • 1 knsp. chili
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg

Fremgangsmåde

Tø spinaten op, hvis den er frossen og vrid overskydende vand fra. Lad den evt. optø i en sigte, så vandet kan dryppe fra. Bland spinaten med æg, ost og krydderier.

Bred massen ud i en bradepande med bagepapir smurt med fedtstof og bag bunden ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille. Lad spinatbunden afkøle lidt på bagepapiret på en rist.

Hak løget fint og steg det let i fedtstoffet. Riv gulerødderne groft og steg dem med. Hak persillen og tilsæt den. Bland hytteost og krydderier i og smag til. Afkøl fyldet lidt. Tilsæt æggene.

Fordel fyldet på spinatbunden og rul den på den lange led som en roulade. Bag rouladen ved 200° C i 25-30 min. på midterste ovnrille, til fyldet er stivnet.

Servering
Server spinatroulade med fuldkornsbrød og salat.
Du kan evt. servere røget laks eller hellefisk til.

Alternativ
Du kan anvende friskost med højst 17 % fedt i stedet for hytteost i fyldet. Indholdet af energi bliver dermed lidt højere (1275 kJ og 19 g fedt ved 5 pers.)

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes