MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Squash-æblemarmelade

Fremgangsmåde

Skær enderne af squashen, og skær den i mindre stykker. Squashen kan evt. skrælles først.
Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus, blomst og stilk.
Skær æblebådene i mindre stykker. Æblet kan evt. skrælles først.
Kog squash og æbler med vand og kanelstang i ca. 15 min.
Tag kanelstangen op.
Blend eller mos marmeladen med en ske.
Tilsæt sødemiddel, og smag marmeladen til.
Du kan evt. tilsætte konserveringsmiddel.
Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem med det samme. 

Servering
Squash-æblemarmeladen kan bruges som pålæg.

  • Syltning
  • Pr. spsk. (ca. 15 g): Energi 25 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • Ca. 6 dl

Ingredienser

  • 1 squash, gerne gul (ca. 300 g)
  • 3 syrlige æbler, gerne madæbler
  • (ca. 300 g)
  • 1 dl vand
  • 1 stang hel kanel
  • sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker
  • evt. konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

Skær enderne af squashen, og skær den i mindre stykker. Squashen kan evt. skrælles først.
Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus, blomst og stilk.
Skær æblebådene i mindre stykker. Æblet kan evt. skrælles først.
Kog squash og æbler med vand og kanelstang i ca. 15 min.
Tag kanelstangen op.
Blend eller mos marmeladen med en ske.
Tilsæt sødemiddel, og smag marmeladen til.
Du kan evt. tilsætte konserveringsmiddel.
Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem med det samme. 

Servering
Squash-æblemarmeladen kan bruges som pålæg.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes