MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Syltede dild-squash

Fremgangsmåde

Skyl squashene og skær dem i ca. en ½ cm tykke skiver. Hæld vand, salt og eddike over, og lad det trække i ca. 1 døgn.

Kog eddike, klippet dild eller dildskærm og pillede skalotteløg op i ca. 5 minutter. Læg squashene i rene glas.

Tilsæt sødemiddel og evt. konserveringsmiddel og hæld det over.

Luk glassene straks. Lad squashene trække i ca. 2 uger, før de er spiseklare.

Alternativ
Squashene kan skrælles, så minder de om asier.

  • Syltning
  • Pr. portion (ca. 50 g): Energi 25 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 2 g
  • Ca. 1,5 l

Ingredienser

    • 1 kg squash
    • Saltlage
    • 1 l vand
    • 100 g salt
    • ½ dl eddike
  • Eddikelage
  • 1 l eddike
  • 4 stængler frisk dild eller 1 lille dildskærm
  • 2 stk. skalotteløg
  • sødemiddel svarende til ca. 200 g sukker
  • evt. konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

Skyl squashene og skær dem i ca. en ½ cm tykke skiver. Hæld vand, salt og eddike over, og lad det trække i ca. 1 døgn.

Kog eddike, klippet dild eller dildskærm og pillede skalotteløg op i ca. 5 minutter. Læg squashene i rene glas.

Tilsæt sødemiddel og evt. konserveringsmiddel og hæld det over.

Luk glassene straks. Lad squashene trække i ca. 2 uger, før de er spiseklare.

Alternativ
Squashene kan skrælles, så minder de om asier.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes