MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Syltede grøntsager

Fremgangsmåde

Skær gulerødderne og selleri i små tern. Skær skalotteløg i halve eller kvarte. Kog gulerod, selleri og skalotteløg i letsaltet vand i 3-5 min. afhængig af, hvor møre man ønsker grøntsagerne. Afdryp grøntsagerne.

Bland ingredienserne til lagen fra sødemiddel, og kog det op. Tilsæt sødemiddel, og hæld lagen over grøntsagerne.

Lad grøntsagerne trække i lagen i 1-2 døgn, inden de spises.

Servering
Server syltede grøntsager til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk. Syltede grøntsager er også lækre til frokost sammen med rugbrød med pålæg.

Syltede grøntsager kan spises frit. 

  • Syltning
  • Ved 6 personer: Energi 325 kJ, Kulhydrat 13 g. Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4-6 personer

Ingredienser

    • 5 store gulerødder (ca. 500 g)
    • ½ knoldselleri (ca. 500 g)
    • 6-8 skalotteløg (ca. 100 g)
  • Eddikelage
  • 3 dl eddike, gerne hvidvinseddike
  • 3 dl vand, evt. kogevand fra grøntsagerne
  • 1 spsk. syltekrydderiblanding
  • 3-4 laurbærblade eller timiankviste
  • Flydende sødemiddel svarende til ca. 150 g sukker 

 

Fremgangsmåde

Skær gulerødderne og selleri i små tern. Skær skalotteløg i halve eller kvarte. Kog gulerod, selleri og skalotteløg i letsaltet vand i 3-5 min. afhængig af, hvor møre man ønsker grøntsagerne. Afdryp grøntsagerne.

Bland ingredienserne til lagen fra sødemiddel, og kog det op. Tilsæt sødemiddel, og hæld lagen over grøntsagerne.

Lad grøntsagerne trække i lagen i 1-2 døgn, inden de spises.

Servering
Server syltede grøntsager til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk. Syltede grøntsager er også lækre til frokost sammen med rugbrød med pålæg.

Syltede grøntsager kan spises frit. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes