MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagt torsk med parmaskinke og rødbedekartoffelmos

Fremgangsmåde

Skær torskefileten i fire stykker. Pak hvert fiskestykke ind i en skive parmaskinke. Bag fiskepakkerne i ca. 10 min. ved 200º C på midterste ovnrille.

Skræl kartofler og rødbeder, og skær det i mindre stykker. Skær rødbedestykkerne meget små, så de bliver færdigkogte på samme tid som kartoflerne. Kog kartofler, rødbeder og hvidløg i usaltet vand i ca. 40 min., til rødbederne er møre.

Mos grøntsagerne til en grov mos med ½-1 dl af kogevandet, til konsistensen er passende. Smag mosen til med salt og peber.

Servering
Server bagt torsk med parmaskinke og rødbedekartoffelmos med reven peberrod og dampede grønne bønner.

Variation
Du kan bruge pangasius eller sej i stedet for torskefilet.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1150 kJ, Kulhydrat 35 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 400 g torskefilet
    • 4 skiver parmaskinke (ca. 50 g)
    • 8 kartofler (ca. 600 g)
    • 3-4 rødbeder (ca. 400 g)
    • 1 fed hvidløg
    • salt, peber
  • Pynt
  • reven peberrod 

Fremgangsmåde

Skær torskefileten i fire stykker. Pak hvert fiskestykke ind i en skive parmaskinke. Bag fiskepakkerne i ca. 10 min. ved 200º C på midterste ovnrille.

Skræl kartofler og rødbeder, og skær det i mindre stykker. Skær rødbedestykkerne meget små, så de bliver færdigkogte på samme tid som kartoflerne. Kog kartofler, rødbeder og hvidløg i usaltet vand i ca. 40 min., til rødbederne er møre.

Mos grøntsagerne til en grov mos med ½-1 dl af kogevandet, til konsistensen er passende. Smag mosen til med salt og peber.

Servering
Server bagt torsk med parmaskinke og rødbedekartoffelmos med reven peberrod og dampede grønne bønner.

Variation
Du kan bruge pangasius eller sej i stedet for torskefilet.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes