BLIV MEDLEM

Marinerede tunsteaks med sommergrønt

Fremgangsmåde

Pres appelsinen. Bland ingredienserne til marinaden sammen.
Læg tunsteaksene i et fad, og hæld marinaden over.
Lad fisken trække i marinaden i 3-5 timer i køleskab – vend dem et par gange.
Hvis marinaden er blandet i en pose, læg da fisken heri, og luk posen godt.
Gør grøntsagerne klar lige inden tunsteakene steges.
Skær stokken fra spidskålet, og snit det fint.
Rens porren, og skær den i ca. ½ cm tykke skiver.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
Skær den halve squash i tynde stave, og skær peberfrugten i tynde strimler.
Tag tunsteakene op af marinaden, og tør dem let med køkkenrulle.
Gem marinaden.
Steg steakene i fedtstof i 2-3 min. på hver siden på en pande eller grillsteg dem, til de er gennemstegte.
Drys salt og peber på.
Hvis tunsteakene steges på pande, tages de af, lige når de er stegte.
Når fisken er taget af panden, svits da spidskål, porre og gulerødder i 2-3 min.
Tilsæt squash og peberfrugt, og svits dem med i 2-3 min.
Hæld marinaden over grøntsagerne, og steg yderligere i ca. 2 min.
Smag grøntsagerne til med salt og peber.

Tip
Grønsagerne kan også tilberedes i en foliebakke på grillen.

Servering
Server marinerede tunsteaks med sommergrønt med løse fuldkornsris og evt. brød til.

Alternativ
Spidskål kan erstattes af hvidkål eller savojkål.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1075 kJ, Kulhydrat 15 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • Marinade
    • 1 appelsin
    • 1 tsk. honning, gerne akaciehonning
    • 1 tsk. stødt koriander
    • 1 spsk. sojasauce
    • 4 tunsteaks (ca. 500 g)
    • 1 spsk. fedtstof, undlades ved grillstegning
    • salt, peber
  • Sommergrønt
  • ½ spidskål (ca. 400 g)
  • 1 porre (ca. 125 g)
  • 2 gulerødder (ca. 150 g)
  • ½ squash (ca. 150 g)
  • 1 gul peberfrugt (ca. 125 g)
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Pres appelsinen. Bland ingredienserne til marinaden sammen.
Læg tunsteaksene i et fad, og hæld marinaden over.
Lad fisken trække i marinaden i 3-5 timer i køleskab – vend dem et par gange.
Hvis marinaden er blandet i en pose, læg da fisken heri, og luk posen godt.
Gør grøntsagerne klar lige inden tunsteakene steges.
Skær stokken fra spidskålet, og snit det fint.
Rens porren, og skær den i ca. ½ cm tykke skiver.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
Skær den halve squash i tynde stave, og skær peberfrugten i tynde strimler.
Tag tunsteakene op af marinaden, og tør dem let med køkkenrulle.
Gem marinaden.
Steg steakene i fedtstof i 2-3 min. på hver siden på en pande eller grillsteg dem, til de er gennemstegte.
Drys salt og peber på.
Hvis tunsteakene steges på pande, tages de af, lige når de er stegte.
Når fisken er taget af panden, svits da spidskål, porre og gulerødder i 2-3 min.
Tilsæt squash og peberfrugt, og svits dem med i 2-3 min.
Hæld marinaden over grøntsagerne, og steg yderligere i ca. 2 min.
Smag grøntsagerne til med salt og peber.

Tip
Grønsagerne kan også tilberedes i en foliebakke på grillen.

Servering
Server marinerede tunsteaks med sommergrønt med løse fuldkornsris og evt. brød til.

Alternativ
Spidskål kan erstattes af hvidkål eller savojkål.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes