MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Tomatsuppe

Fremgangsmåde

Skær porren i tynde ringe. Skær guleroden i små tern. Snit hvidkålen fint.

Brun kødet i fedtstoffet. Tilsæt grøntsagerne og svits dem med. Kom de øvrige ingredienser i og lad suppen småkoge i 10-15 min. Smag suppen til.

Servering
Server tomatsuppe med fuldkornsbrød.

Alternativ
Du kan erstatte guleroden eller lidt af hvidkålen med selleri.

  • Suppe,Varme retter
  • Pr. person: Energi 1450 kJ, Kulhydrat 25 g, Fedt 14 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 1 person

Ingredienser

  • ½ porre (ca. 60 g)
  • 1 lille gulerod (ca. 50 g)
  • 1 skive hvidkål (ca. 200 g)
  • 75 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
  • 1 tsk. flydende fedtstof
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ ds. flåede tomater (200 g)
  • ½ spsk. tomatpuré, gerne koncentrat
  • ½ tsk. mild paprika
  • ¼ tsk. tørret basilikum
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Skær porren i tynde ringe. Skær guleroden i små tern. Snit hvidkålen fint.

Brun kødet i fedtstoffet. Tilsæt grøntsagerne og svits dem med. Kom de øvrige ingredienser i og lad suppen småkoge i 10-15 min. Smag suppen til.

Servering
Server tomatsuppe med fuldkornsbrød.

Alternativ
Du kan erstatte guleroden eller lidt af hvidkålen med selleri.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes