MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Torskemousse på salatbund

Torskemousse på salatbund med kapers

Fremgangsmåde

Tilsæt laurbærblad, peberkorn og salt i vandet. Kog torsken i vandet i ca. 5 min., til fisken er mør. Afkøl fileterne.

Rør fromage frais, friskost, peberrod, citronsaft, salt og peber sammen.

Mos fisken let med en gaffel og rør den forsigtigt i.

Snit salaten fint eller riv den, og bland den med rødbedebladene. Afdryp de syltede rødbeder på et stykke køkkenrulle og hak dem fint.

Servering
Anret forretten på en tallerken. Fordel salaten på tallerkenerne. Læg de hakkede rødbeder på. Læg torskemoussen på midten som en top og pynt med kapers. Server f.eks. brød til.

Opskriftbanner

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 425 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 8 personer

Ingredienser

    • 500 g torskefilet
    • vand
    • 1 laurbærblad
    • 3-4 peberkorn
    • salt
    • 200 g fromage frais
    • 100 g friskost med krydderurter med højst 17 g fedt pr. 100 g
    • 1-2 spsk. revet peberrod
    • 1 spsk. citronsaft
    • salt, hvid peber
    • Salatbund
    • 1-2 slags grøn salat f.eks.
    • icebergsalat og Lollo Bionda (ca. 300 g i alt)
    • ca. 50 g rødbedeblade
    • 6-8 skiver syltet rødbede (ca. 75 g)
  • Pynt
  • kapers

Fremgangsmåde

Tilsæt laurbærblad, peberkorn og salt i vandet. Kog torsken i vandet i ca. 5 min., til fisken er mør. Afkøl fileterne.

Rør fromage frais, friskost, peberrod, citronsaft, salt og peber sammen.

Mos fisken let med en gaffel og rør den forsigtigt i.

Snit salaten fint eller riv den, og bland den med rødbedebladene. Afdryp de syltede rødbeder på et stykke køkkenrulle og hak dem fint.

Servering
Anret forretten på en tallerken. Fordel salaten på tallerkenerne. Læg de hakkede rødbeder på. Læg torskemoussen på midten som en top og pynt med kapers. Server f.eks. brød til.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes