MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Urtesovs

Fremgangsmåde

Rens grøntsagerne og findel dem. Kog grøntsagerne godt møre i bouillonen. som er tilsat krydderurter. Der skal være låg på gryden.

Blend sovsen eller purér den. Tilsæt jævning, hvis sovsen ønskes tykkere. Kog sovsen igennem igen. Smag til med salt, peber og evt. bearnaiseessens.

Servering
Server urtesovs som tilbehør til kød eller fjerkræ sammen med kartofler, ris, pasta eller brød og grøntsager.

Alternativ
Urtesovs kan fryses. Lav en større portion urtesovs og frys sovsen ned i mindre portioner.

Opskriftbanner

  • Sovs og dressing
  • Pr. person: Energi 175 kJ, 6 g kulhydrat, 1 g fedt. Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 lille skive selleri (ca. 50 g)
  • 1 lille gulerod (ca. 50 g)
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 1 ½ dl hønsebouillon
  • 1/4 tsk. tørrede krydderurter f.eks. estragon eller 1 spsk. frisk f.eks. persille
  • evt. jævning
  • salt, peber
  • evt. bearnaiseessens

Fremgangsmåde

Rens grøntsagerne og findel dem. Kog grøntsagerne godt møre i bouillonen. som er tilsat krydderurter. Der skal være låg på gryden.

Blend sovsen eller purér den. Tilsæt jævning, hvis sovsen ønskes tykkere. Kog sovsen igennem igen. Smag til med salt, peber og evt. bearnaiseessens.

Servering
Server urtesovs som tilbehør til kød eller fjerkræ sammen med kartofler, ris, pasta eller brød og grøntsager.

Alternativ
Urtesovs kan fryses. Lav en større portion urtesovs og frys sovsen ned i mindre portioner.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes