MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Æg, fyldte

Fremgangsmåde

Kog æggene i 10 min. Pil og afkøl dem. Halver æggene, og pil forsigtigt blommerne ud. Kom avocadofyldet i en sprøjtepose og sprøjt i det de halverede æg, eller fyld i med en ske.

Avocadofyld
Halver avocadoen, tag stenen ud, og skrab kødet ud af skallen. Mos avocadokødet fint med en gaffel eller blend det. Rør friskosten i. Smag fyldet til med citronsaft og lidt salt.

Servering
Anret til hver person 2 halve æg med fyld, pynt med optø­ede rejer, kaviar, salat, tomatbåde og/eller agurkeskiver. Server de fyldte æg som forret eller frokostret med brød.

Alternativ
Æggeblommerne kas­seres eller hakkes og bruges som drys f.eks. på marinerede porrer.

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 700 kJ, Kulhydrat 5 g, Fedt 11 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 2 personer

Ingredienser

    • 2 mellemstore æg
    • 75 g avocadofyld
    • Avocadofyld
    • 1 mellemstor avocado (ca. 100 g "kød")
    • 1½ spsk. friskost med løg og krydderurter 17% fedt (25 g)
    • ½ spsk. citronsaft
    • lidt salt
  • Pynt
  • 50 g rejer
  • 1 spsk. sort kaviar, kan udelades
  • salat, tomatbåde og/eller
  • agurkeskiver

Fremgangsmåde

Kog æggene i 10 min. Pil og afkøl dem. Halver æggene, og pil forsigtigt blommerne ud. Kom avocadofyldet i en sprøjtepose og sprøjt i det de halverede æg, eller fyld i med en ske.

Avocadofyld
Halver avocadoen, tag stenen ud, og skrab kødet ud af skallen. Mos avocadokødet fint med en gaffel eller blend det. Rør friskosten i. Smag fyldet til med citronsaft og lidt salt.

Servering
Anret til hver person 2 halve æg med fyld, pynt med optø­ede rejer, kaviar, salat, tomatbåde og/eller agurkeskiver. Server de fyldte æg som forret eller frokostret med brød.

Alternativ
Æggeblommerne kas­seres eller hakkes og bruges som drys f.eks. på marinerede porrer.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes