MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Æblechutney

Fremgangsmåde

Vask æblerne, skræl og riv dem groft. Pil løget og hak det fint. Skræl ingefærknolden og skær den i skiver.

Kom alle ingredienser – undtagen søde­middel og konserveringsmiddel – i en tykbundet gryde og kog blandingen ved svag varme i ca. 1 time, eller til konsistensen er som lind grød. Rør jævnligt, så chutneyen ikke brænder på. Smag blandingen til med søde­middel.

Konserveringsmiddel kan tilsættes, før chutneyen bliver hældt på rene glas.

Servering
Server æblechutney som et spæn­dende og smagsfyldt tilbehør til kolde og varme kødretter, fisk eller æg.

Opskriftbanner

  • Sovs og dressing
  • 1 portion (ca. 25 g): Energi 75 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 24 g
  • 30 portioner

Ingredienser

  • 500 g syrlige æbler
  • 50 g løg
  • 1 stk. frisk ingefær (ca. 25 g)
  • 50 g rosiner
  • 1½ dl hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg eller flere
  • 1 tsk. salt
  • sødemiddel svarende til ca. 175 g sukker
  • evt. konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

Vask æblerne, skræl og riv dem groft. Pil løget og hak det fint. Skræl ingefærknolden og skær den i skiver.

Kom alle ingredienser – undtagen søde­middel og konserveringsmiddel – i en tykbundet gryde og kog blandingen ved svag varme i ca. 1 time, eller til konsistensen er som lind grød. Rør jævnligt, så chutneyen ikke brænder på. Smag blandingen til med søde­middel.

Konserveringsmiddel kan tilsættes, før chutneyen bliver hældt på rene glas.

Servering
Server æblechutney som et spæn­dende og smagsfyldt tilbehør til kolde og varme kødretter, fisk eller æg.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes