MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Æblekage med smuldredej

Fremgangsmåde

Fyld
Skræl æblerne, hvis skrællen er grov. Fjern kernehuset, og skær æblet i tynde både. Læg æblebådene i et smurt, ovnfast fad. Fordel rosiner, sukker og kanel over æblerne.

Dej
Hak hasselnødderne. Bland ingredienserne godt sammen. Smuldr dejen over fyldet. Bag kagen ved 200ºC i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server æblekage med smuldredej lun f.eks. med 1 spsk. fromage frais rørt op med sødemiddel og vanilje til.

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 875 kJ, Kulhydrat 24 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 23 g
  • 8 personer

Ingredienser

    • Fyld
    • 6 æbler, gerne madæbler
    • (ca. 600 g)
    • 25 g rosiner
    • 1 tsk. sukker
    • ½ tsk. stødt kanel
  • Dej
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 30 g finvalsede havregryn
  • 30 g Atwell® eller Perfect Fit®
  • 2 spsk. fromage frais
  • 50 g oliemargarine

Fremgangsmåde

Fyld
Skræl æblerne, hvis skrællen er grov. Fjern kernehuset, og skær æblet i tynde både. Læg æblebådene i et smurt, ovnfast fad. Fordel rosiner, sukker og kanel over æblerne.

Dej
Hak hasselnødderne. Bland ingredienserne godt sammen. Smuldr dejen over fyldet. Bag kagen ved 200ºC i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server æblekage med smuldredej lun f.eks. med 1 spsk. fromage frais rørt op med sødemiddel og vanilje til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes