MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ærtesalat

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skyl salatbladene.
Overhæld ærterne med kogende vand. Bland grøntsagerne sammen.
Pisk ingredienser til marinaden sammen, og smag til med salt og peber. Vend marinaden i grøntsagerne lige inden servering. Drys blåbærrene over.

Servering
Server salaten som tilbehør til f.eks. kyllingelår med knas.

Alternativ
Frosne fine ærter kan erstatte sukkerærterne.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 400 kJ, Kulhydrat 11 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 2 gulerødder (ca. 150 g)
    • 1 pk. salatblade f.eks. babyspinat (ca. 100 g)
    • 2 poser sukkerærter (ca. 250 g)
    • 100 g blåbær

Marinade

  • 2 spsk. hvid Balsamico eddike
  • 2 tsk. olie
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skyl salatbladene.
Overhæld ærterne med kogende vand. Bland grøntsagerne sammen.
Pisk ingredienser til marinaden sammen, og smag til med salt og peber. Vend marinaden i grøntsagerne lige inden servering. Drys blåbærrene over.

Servering
Server salaten som tilbehør til f.eks. kyllingelår med knas.

Alternativ
Frosne fine ærter kan erstatte sukkerærterne.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes