MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Spidscoleslaw

Fremgangsmåde

Halver spidskålen, og fjern stokken. Snit kålen helt fint.
Riv guleroden groft. Skær fennikel i helt tynde skiver.
Pres saften af citronen.
Rør saften sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
Bland grøntsager og dressing sammen.
Lad salaten stå på køl og trække i mindst ½ time før servering.
Hak hasselnødderne groft, og drys dem over salaten lige inden servering. Rist dem evt. først på en tør pande.

Servering
Server spidscoleslaw til grillmad, stegt fisk eller kød.

Variation
Du kan erstatte spidskål med hvidkål.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 725 kJ, 14 g kulhydrat, 5 g fedt. Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 2 personer

Ingredienser

½ lille spidskål (ca. 275 g)
1 gulerod (ca. 65 g)
1 lille fennikel (ca. 70 g)

Dressing
½ citron
1 spsk. sennep
1½ dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 0,7 % fedt
2 tsk. sukker/brun farin eller sødemiddel svarende til 10 g sukker
½ tsk. spidskommen – kan udelades
1 tsk. salt
peber

Pynt
hasselnødder

Fremgangsmåde

Halver spidskålen, og fjern stokken. Snit kålen helt fint.
Riv guleroden groft. Skær fennikel i helt tynde skiver.
Pres saften af citronen.
Rør saften sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
Bland grøntsager og dressing sammen.
Lad salaten stå på køl og trække i mindst ½ time før servering.
Hak hasselnødderne groft, og drys dem over salaten lige inden servering. Rist dem evt. først på en tør pande.

Servering
Server spidscoleslaw til grillmad, stegt fisk eller kød.

Variation
Du kan erstatte spidskål med hvidkål.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes