BLIV MEDLEM

På spyd

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i ca. 5 min. i letsaltet vand. Afdryp dem. Sæt kartoflerne på spyd sammen med en skive bacon. Krydr med peber. Grill spyddene på grillen eller i ovnen ved
225° C i ca. 15 min., til kartoflerne er møre, og baconen er sprød.

Skær løgene midt igennem. Skær hver gulerod i 4 stykker. Skær peberfrugten i tykke
strimler eller tern. Sæt grøntsagerne skiftevis på spyddene, og pensl med pesto. Tilbered spyddene som ovenfor.

Optø kammuslingerne, hvis de er frosne, og dryp citronsaft på dem. Del skinken, og vikl et stykke skinke om hver kammusling. Skær fennikel i både, halver dem, så der i alt bliver 12 stykker. Sæt kammuslinger og fennikel på spyd, og pensl med olie. Krydr med
peber. Tilbered spyddene i ca. 5 min. på hver side på grill eller i ovn ved 225° C.

Servering
Server spyddene som tilbehør til andre retter eller sammen til et måltid evt. med grøntsager.

Variation 
Du kan pensle spyddene med kammuslinger med citronolie i stedet for at dryppe med citronsaft.

  • Varme retter
  • Pr. spyd: Kartoffelspyd: 475 kJ, Kulhydrat 16 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 16 g, Grøntsagsspyd: 275 kJ, Kulhydrat 8 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g, Kammuslinger: Energi 450 kJ, Kulhydrat 2 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 4 personer

Ingredienser

Kartoffelspyd 
12-16 små kartofler (ca. 400 g)
4 skiver mager bacon (ca. 60 g)
peber

Grøntsagsspyd 
4 små løg, evt. salatløg (ca. 200 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
1 peberfrugt (ca. 180 g) evt. 2 halve i forskellig farve
1 spsk. pesto efter smag

Kammuslinger i forklædning 
12 kammuslinger (ca. 125 g)
4 skiver lufttørret skinke
1 fennikel (ca. 140 g)
½ citron
1 spsk. olie
peber

12 grillspyd

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i ca. 5 min. i letsaltet vand. Afdryp dem. Sæt kartoflerne på spyd sammen med en skive bacon. Krydr med peber. Grill spyddene på grillen eller i ovnen ved
225° C i ca. 15 min., til kartoflerne er møre, og baconen er sprød.

Skær løgene midt igennem. Skær hver gulerod i 4 stykker. Skær peberfrugten i tykke
strimler eller tern. Sæt grøntsagerne skiftevis på spyddene, og pensl med pesto. Tilbered spyddene som ovenfor.

Optø kammuslingerne, hvis de er frosne, og dryp citronsaft på dem. Del skinken, og vikl et stykke skinke om hver kammusling. Skær fennikel i både, halver dem, så der i alt bliver 12 stykker. Sæt kammuslinger og fennikel på spyd, og pensl med olie. Krydr med
peber. Tilbered spyddene i ca. 5 min. på hver side på grill eller i ovn ved 225° C.

Servering
Server spyddene som tilbehør til andre retter eller sammen til et måltid evt. med grøntsager.

Variation 
Du kan pensle spyddene med kammuslinger med citronolie i stedet for at dryppe med citronsaft.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes