MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Hvidløgsbrød

Fremgangsmåde

Lun vandet, og opløs gæren i det. Afdryp hvidløgene, og hak
dem groft.

Kom halvdelen af hvidløgene og de øvrige ingredienser
i gærblandingen – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning, tildækket et
lunt sted i ca. 45 min. Slå dejen ned, og form den til 10 boller,
der trykkes flade og lægges på en bageplade med bagepapir.

Fordel resten af hvidløgene på bollerne, og tryk dem ned i
dejen. Pensl med lidt af olien fra hvidløgene, og drys rosmarin
på brødene. Lad dem efterhæve i ca. 15 min.

Bag hvidløgsbrødene ved 200°⁰C i ca. 15 min. på midterste ovnrille. Du kan også bage brødene på grillen. F.eks. på en pizzabagesten. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server hvidløgsbrød som tilbehør til grillmad eller anden varm
mad f.eks. suppe.

Opbevaring
Du kan fryse hvidløgsbrød.

  • Brød
  • 1 hvidløgsbrød (ca.80 g): 800 kJ, Kulhydrat 35 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 43 g
  • 10 stk.

Ingredienser

3 dl vand
½ pk. gær (25 g)
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
250 g fuldkornsdurummel (ca. 4 dl)
ca. 225 g hvedemel (ca. 4 dl)
2 dl syltede hvidløg (ca. 100 g)
2-3 stilke frisk rosmarin eller ½ tsk. tørret

Fremgangsmåde

Lun vandet, og opløs gæren i det. Afdryp hvidløgene, og hak
dem groft.

Kom halvdelen af hvidløgene og de øvrige ingredienser
i gærblandingen – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning, tildækket et
lunt sted i ca. 45 min. Slå dejen ned, og form den til 10 boller,
der trykkes flade og lægges på en bageplade med bagepapir.

Fordel resten af hvidløgene på bollerne, og tryk dem ned i
dejen. Pensl med lidt af olien fra hvidløgene, og drys rosmarin
på brødene. Lad dem efterhæve i ca. 15 min.

Bag hvidløgsbrødene ved 200°⁰C i ca. 15 min. på midterste ovnrille. Du kan også bage brødene på grillen. F.eks. på en pizzabagesten. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server hvidløgsbrød som tilbehør til grillmad eller anden varm
mad f.eks. suppe.

Opbevaring
Du kan fryse hvidløgsbrød.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes