MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Burger Lindstrøm

Fremgangsmåde

Hak kidneybønner og rødbeder groft. Bland bønner og rødbeder med oksekød, afdryppede kapers, peberrod, salt og peber. Form farsen til 4 bøffer.

Skær gulerødderne i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i 5-10 min., til de er møre. Afdryp dem, gem kogevandet.

Blend gulerødderne med knap ½ dl af kogevandet. Pres hvidløget. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint. Bland gulerødderne med hvidløg og chilipeber. Smag cremen til med eddike, salt og peber.

Steg bøfferne på grill eller pande i fedtstoffet.

Skær kartoflerne i 8 skiver ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie, og steg dem på grill eller en pande. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° C i 10-15 min., til de er møre. Snit rødløget.

Servering
Smør gulerodscreme på kartoffelskiverne, og læg bøffer og løgringe imellem.

Variation
Du kan servere bøfferne i fuldkornsburgerboller.

  • Varme retter
  • Pr. Person: 1559 kJ, 37 g kulhydrat, 13 g fedt. Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 4 personer

Ingredienser

¼ dåse kidneybønner (ca. 60 g bønner)
4 skiver syltet rødbede (ca. 50 g)
350 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. kapers, kan udelades
1-2 spsk. revet peberrod, kan udelades
½ tsk. salt
peber
evt. 1 spsk. flydende fedtstof eller olie

2 store bagekartofler (ca. 600 g)

Grov gulerodscreme
2 store gulerødder (ca. 290 g)
1 fed hvidløg
½-1 chilipeber, styrke efter smag
1 tsk. æbleeddike
salt, peber

1 rødløg (ca. 135 g)

Fremgangsmåde

Hak kidneybønner og rødbeder groft. Bland bønner og rødbeder med oksekød, afdryppede kapers, peberrod, salt og peber. Form farsen til 4 bøffer.

Skær gulerødderne i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i 5-10 min., til de er møre. Afdryp dem, gem kogevandet.

Blend gulerødderne med knap ½ dl af kogevandet. Pres hvidløget. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint. Bland gulerødderne med hvidløg og chilipeber. Smag cremen til med eddike, salt og peber.

Steg bøfferne på grill eller pande i fedtstoffet.

Skær kartoflerne i 8 skiver ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie, og steg dem på grill eller en pande. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° C i 10-15 min., til de er møre. Snit rødløget.

Servering
Smør gulerodscreme på kartoffelskiverne, og læg bøffer og løgringe imellem.

Variation
Du kan servere bøfferne i fuldkornsburgerboller.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes