MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fyldte squash

Fremgangsmåde

Del squashene på langs, og tag kernerne ud med en ske. Drys salt i squashene.

Hak og hvidløg fint.

Hak tomaterne. Bland alle ingredienserne til farsen, og rør den godt sammen.

Tør saltet af squashene, og fordel fyldet i.

Skær tomaterne i både, og læg dem på farsen.

Læg de fyldte squash i et ovnfast fad, og tilbered retten ved 200⁰ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Servering
Server fyldte squash med ovnstegte kartofler, råkost og evt. fuldkornsbrød.

Tip
Du kan bruge friske tomater i stedet for tomater fra dåse.

Lav dobbelt portion fars, og tilbered resten som et farsbrød sammen med de fyldte squash. Du kan også lave kødboller og koge dem i en tomatsovs.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 925 kJ, Kulhydrat 10 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 4 personer

Ingredienser

4 små squash eller 2 større (ca. 600 g)
½ tsk. salt
1 løg (ca. 100 g)
1-2 fed hvidløg
250 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
3 flåede tomater (ca. 200 g), gerne fra dåse uden saft
1 æg
½ dl finvalsede havregryn
4 spsk. reven parmesanost (ca. 25 g)
2 spsk. hakket persille
1 tsk. salt
Peber

Pynt
2 små tomater (ca. 50 g)

 

Fremgangsmåde

Del squashene på langs, og tag kernerne ud med en ske. Drys salt i squashene.

Hak og hvidløg fint.

Hak tomaterne. Bland alle ingredienserne til farsen, og rør den godt sammen.

Tør saltet af squashene, og fordel fyldet i.

Skær tomaterne i både, og læg dem på farsen.

Læg de fyldte squash i et ovnfast fad, og tilbered retten ved 200⁰ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Servering
Server fyldte squash med ovnstegte kartofler, råkost og evt. fuldkornsbrød.

Tip
Du kan bruge friske tomater i stedet for tomater fra dåse.

Lav dobbelt portion fars, og tilbered resten som et farsbrød sammen med de fyldte squash. Du kan også lave kødboller og koge dem i en tomatsovs.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes