MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fasanbryst på grøntsagsbund

Fremgangsmåde

Fjern skind og evt. sener fra kødet. Halver brystfileterne, hvis de er store.
Rør sennep og farin sammen, og smør det på kødet. Drys med salt og peber.
Pak kødet ind i en skive skinke.

Skær løgene i tynde både.
Halver græskarret, og fjern kernerne. Skær det i mindre stykker med skallen på.
Skær rosenkålene i halve.
Bland grøntsager, nødder og timian i et ovnfast fad.

Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden.
Hæld den over grøntsagerne.

Tilbered grøntsagerne ved 200⁰ C i ca. 10 min. på næstnederste ovnrille.

Læg fasanbrysterne i fadet og steg videre i ca. 25 min., til kød og grøntsager er møre.

Servering
Server retten f.eks. med hasselbackkartofler eller anden form for ovnstegte kartofler.

Variation
Du kan anvende bryst af vildand, and eller evt. kylling i stedet for fasanbrystfilet.

Erstat evt. timian med rosmarin eller estragon.

  • Varme retter
  • Energi 1750 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 20 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 4 personer

Ingredienser

2-4 brystfileter af fasan (ca. 400 g)
1½ spsk. sennep, gerne grovkornet
1 tsk. brun farin
4 skiver lufttørret skinke
salt, peber

Bund
2 løg (ca. 200 g)
1 lille hokaido græskar (ca. 480 g)
20 rosenkål (ca. 250 g)
40 g hasselnødder
6-7 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
peber
 
Marinade
½ citron
2 spsk. sennep, gerne grovkornet
2 spsk. olie
3 spsk. vand

Fremgangsmåde

Fjern skind og evt. sener fra kødet. Halver brystfileterne, hvis de er store.
Rør sennep og farin sammen, og smør det på kødet. Drys med salt og peber.
Pak kødet ind i en skive skinke.

Skær løgene i tynde både.
Halver græskarret, og fjern kernerne. Skær det i mindre stykker med skallen på.
Skær rosenkålene i halve.
Bland grøntsager, nødder og timian i et ovnfast fad.

Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden.
Hæld den over grøntsagerne.

Tilbered grøntsagerne ved 200⁰ C i ca. 10 min. på næstnederste ovnrille.

Læg fasanbrysterne i fadet og steg videre i ca. 25 min., til kød og grøntsager er møre.

Servering
Server retten f.eks. med hasselbackkartofler eller anden form for ovnstegte kartofler.

Variation
Du kan anvende bryst af vildand, and eller evt. kylling i stedet for fasanbrystfilet.

Erstat evt. timian med rosmarin eller estragon.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes