MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagt fiskefars med porre

Fremgangsmåde

Snit porren meget fint, og læg dem i et ovnfast fad.

Skær champignonerne i skiver eller kvarte.

Skær de soltørrede tomater i strimler.

Bland champignon og tomater i porrerne.

Rør hakket torsk med æg, kartoffelmel, havregryn, mælk, salt og peber, og rør farsen godt.

Fordel farsen oven på grøntsagerne.

Riv brødet, eller smuldr det helt fint. Riv ½ tsk. skal af citronen.

Bland det med presset hvidløg, persille, salt og peber. Fordel blandingen på fiskefarsen.

Bag retten ved 200⁰ C i ca. 35 min. på midterste ovnrille, til farsen er gennemstegt, og toppingen er sprød.

Servering
Server bagt fiskefars med porrer med ovnstegte kartofler eller groft brød.

Variation
Du kan anvende blandet torsk og laks til fiskefarsen, evt. en færdig fiskefars.

Anvend andre grøntsager efter årstiden f.eks. løg, squash, spidskål

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1575 kJ, Kulhydrat 34 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 2 personer

Ingredienser

1 stor porre (ca. 300 g)
½ bk. champignon (ca. 100 g)
5 soltørrede tomater (ca. 25 g)
½ tsk. salt
225 g hakket torsk eller sej
1 lille æg
2 spsk. kartoffelmel
2 spsk. finvalsede havregryn
½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
½ tsk. salt
peber, gerne hvid

Topping:
1 skive fuldkornsbrød, gerne daggammelt (ca. 50 g)
½ citron, usprøjtet
½ fed hvidløg
2 spsk. frisk hakket persille
salt, peber

Fremgangsmåde

Snit porren meget fint, og læg dem i et ovnfast fad.

Skær champignonerne i skiver eller kvarte.

Skær de soltørrede tomater i strimler.

Bland champignon og tomater i porrerne.

Rør hakket torsk med æg, kartoffelmel, havregryn, mælk, salt og peber, og rør farsen godt.

Fordel farsen oven på grøntsagerne.

Riv brødet, eller smuldr det helt fint. Riv ½ tsk. skal af citronen.

Bland det med presset hvidløg, persille, salt og peber. Fordel blandingen på fiskefarsen.

Bag retten ved 200⁰ C i ca. 35 min. på midterste ovnrille, til farsen er gennemstegt, og toppingen er sprød.

Servering
Server bagt fiskefars med porrer med ovnstegte kartofler eller groft brød.

Variation
Du kan anvende blandet torsk og laks til fiskefarsen, evt. en færdig fiskefars.

Anvend andre grøntsager efter årstiden f.eks. løg, squash, spidskål

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes