Bagt fiskefars med porre

Varme retter

Bagt fiskefars med porre

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1425/340

kJ/kcal

Energi

38

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

32

g

Protein

215

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 stor porre (ca. 300 g)
½ bakke champignon (ca. 100 g)
5 soltørrede tomater (ca. 25 g)
½ tsk. salt
225 g hakket torsk eller sej
1 lille æg
2 spsk. kartoffelmel
2 spsk. finvalsede havregryn
½ dl mini- eller skummetmælk
½ tsk. salt
peber, gerne hvid

 

Topping

1 skive fuldkornsbrød, gerne daggammelt (ca. 50 g)
½ citron, usprøjtet
½ fed hvidløg
2 spsk. frisk hakket persille
salt, peber

Sådan gør du

Snit porren meget fint, og læg stykkerne i et ovnfast fad. Skær champignonerne i skiver eller kvarte. Skær de soltørrede tomater i strimler. Bland champignon og tomater i porrerne.

Rør hakket torsk med æg, kartoffelmel, havregryn, mælk, salt og peber og rør farsen godt. Fordel farsen oven på grøntsagerne.

Riv brødet, eller smuldr det helt fint. Riv ½ tsk. skal af citronen. Bland det med presset hvidløg, persille, salt og peber. Fordel blandingen på fiskefarsen.

Bag retten ved 200⁰ C i ca. 35 min. på midterste ovnrille, til farsen er gennemstegt, og toppingen er sprød.

Servering

Server bagt fiskefars med porrer med ovnstegte kartofler eller groft brød.

Variation

Du kan anvende blandet torsk og laks til fiskefarsen, evt. en færdig fiskefars.

Anvend andre grøntsager efter årstiden, f.eks. løg, squash, spidskål.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.