Kyllingeburger med spicy coleslaw

Varme retter

Kyllingeburger med spicy coleslaw

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2250/535

kJ/kcal

Energi

50

g

Kulhydrat

20

g

Fedt

37

g

Protein

220

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

5 forårsløg (ca. 100 g)
1 lille peberfrugt (ca. 115 g)
400 g hakket kyllingekød med højst 10 % fedt
½ tsk. salt
peber
1 spsk. flydende fedtstof
3 spsk. peanuts (ca. 30 g)
2 håndfulde salatblade eller rucolasalat, kan udelades
4 fuldkornsburgerboller (ca. 280 g)

 

Coleslaw
¼ hvidkål (ca. 400 g)
2-3 gulerødder (ca. 200 g)
1 rød chili
3 dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 spsk. sød chilisauce
½ lime
salt, peber

Sådan gør du

Snit forårsløgene fint. Hak peberfrugten fint.

Bland kyllingekød med grøntsager, salt og peber. Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i fedtstoffet i 4-5 min., på hver side, til de er gennemstegte. Tag dem af panden, og hold dem varme.

Snit hvidkålen fint. Riv guleroden groft. Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint.

Bland skyr eller fromage frais med chilisauce, saft af en halv lime, salt og peber. Vend grøntsagerne i dressingen, og smag til.

Rist evt. peanuts på en tør pande. Du kan gøre det, inden du steger kyllingebøfferne.

Rist burgerbollerne.

Servering

Kom coleslaw på burgerbollerne, og læg bøffen og evt. salat og peanuts på.

Spis resten af coleslawen til.

Variation

Brug spidskål i stedet for hvidkål i coleslawen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.