MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Paprikakoteletter i fad

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
Skær persillerødder og løg i små tern.

Skær peberfrugten i tern og champignonerne i skiver.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt, peber og paprika. Brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side. Kom koteletterne i et fad og hold dem varme.

Svits persillerødder og løg i fedtstoffet i et par min.

Tilsæt peberfrugt og champignon og svits videre i et par min. Hæld grøntsagerne over koteletterne.

Sovs
Kom tomatpuré, bouillon og mælk i en gryde og kog i et par min.

Jævn sovsen og kog den igennem. Krydr med salt, peber, paprika og evt. et drys cayennepeber og smag til.

Hæld sovsen over koteletter og grøntsager.

Hak persillen og drys den over retten.

Servering
Server Paprikakoteletter i fad med ris, gerne fuldkornsris.

Tip
Du behøver ikke bruge fedtstof, når du skal stege koteletterne. Sæt dem på højkant på en varm pande, så smelter der lidt fedt af, som kan bruges til at stege i. Fedtindholdet i den færdige ret er da ca. 14 g pr. person. På mormors tid blev retten lavet i ovnen, men i dag er koteletterne så magre, at de nemt bliver tørre ved stegning i længere tid.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1325 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 14 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

2 persillerødder (ca. 300 g)
2 løg (ca. 200 g)
1 grøn peberfrugt (ca. 125 g)
1 bakke champignon (250 g)
4 fadkoteletter á 100 g
salt, peber
½ tsk. paprika
1 spsk. flydende fedtstof

Sovs
1 spsk. konc. tomatpuré
3 dl bouillon
1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
2 spsk. sovsejævner eller majsstivelse
¼ tsk. paprika
evt. 1 knivspids cayennepeber
salt, peber
persille

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
Skær persillerødder og løg i små tern.

Skær peberfrugten i tern og champignonerne i skiver.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt, peber og paprika. Brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side. Kom koteletterne i et fad og hold dem varme.

Svits persillerødder og løg i fedtstoffet i et par min.

Tilsæt peberfrugt og champignon og svits videre i et par min. Hæld grøntsagerne over koteletterne.

Sovs
Kom tomatpuré, bouillon og mælk i en gryde og kog i et par min.

Jævn sovsen og kog den igennem. Krydr med salt, peber, paprika og evt. et drys cayennepeber og smag til.

Hæld sovsen over koteletter og grøntsager.

Hak persillen og drys den over retten.

Servering
Server Paprikakoteletter i fad med ris, gerne fuldkornsris.

Tip
Du behøver ikke bruge fedtstof, når du skal stege koteletterne. Sæt dem på højkant på en varm pande, så smelter der lidt fedt af, som kan bruges til at stege i. Fedtindholdet i den færdige ret er da ca. 14 g pr. person. På mormors tid blev retten lavet i ovnen, men i dag er koteletterne så magre, at de nemt bliver tørre ved stegning i længere tid.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes