MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kyllingefarsbrød på grøntsagsbund

Fremgangsmåde

Skær rodfrugter og løg i mindre stykker.

Skær det halve spidskål i kvarte. Snit den ene del fint, og hæld kogende vand over. Skær den andel del i større dele, og bland dem sammen med rodfrugter og løg.

Pres saften af citronen, og bland det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden.

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og fordel marinaden over dem.

Bland det finthakkede afkølede kål, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til farsen.

Form farsen til et brød, og læg det oven på grøntsagerne.

Bag farsbrødet i 50-60 min. ved 200 °C.

Servering
Server f.eks. kartoffelbåde til retten.

Variation
Du kan bruge almindeligt spidskål.

Erstat herbes de Provence med tørret timian.

Tip
Du får 200 g grønt.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1450 kJ, Fedt 16 g, Kulhydrat 23 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 4 personer

Ingredienser

Bund
400 g blandede rodfrugter som f.eks. pastinak, persillerod og rødbede

1 løg (ca. 100 g)

¼ lille rød spidskål (ca. 150 g)

Fars              
¼ lille rød spidskål (ca. 150 g)

400 g hakket kyllingekød

1 lille dåse tomatpuré (70 g)

1 æg

½ dl havregryn

1 tsk. tørret herbes de Provence

1 dl mælk med højst 0,7 % fedt

1 tsk. salt

¼ tsk. peber

Marinade
2 spsk. sennep

1 citron, usprøjtet

1 spsk. olie

½ tsk. tørret herbes de Provence

1 tsk. salt

peber

Fremgangsmåde

Skær rodfrugter og løg i mindre stykker.

Skær det halve spidskål i kvarte. Snit den ene del fint, og hæld kogende vand over. Skær den andel del i større dele, og bland dem sammen med rodfrugter og løg.

Pres saften af citronen, og bland det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden.

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og fordel marinaden over dem.

Bland det finthakkede afkølede kål, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til farsen.

Form farsen til et brød, og læg det oven på grøntsagerne.

Bag farsbrødet i 50-60 min. ved 200 °C.

Servering
Server f.eks. kartoffelbåde til retten.

Variation
Du kan bruge almindeligt spidskål.

Erstat herbes de Provence med tørret timian.

Tip
Du får 200 g grønt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes