MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mexicansk gryde med tortilla

Fremgangsmåde

Skær løget i små tern.

Riv gulerødderne groft.

Skær peberfrugterne i strimler.

Svits løgene i fedtstoffet, og tilsæt presset hvidløg.

Kom kødet i og svits det.

Tilsæt gulerødder, bønner i chilisauce og flåede tomater, og kog retten i ca. 15 min.

Smag mexicansk gryde til med salt og peber.

Tilsæt peberfrugterne, og kog retten i yderligere 5 min. Jævn den evt. til sidst.

Pres hvidløg til dressing og rør det sammen med fromage frais. Smag dressingen til med salt og peber.

Servering
Server mexicansk gryde med fuldkornstortilla, dressing og grøntsager til.

Tip
Ønskes retten stærkere, kan der tilsættes stødt eller frisk chili.

Opskriftbanner

  • Varme retter
  • Energi 1650 kJ, Kulhydrat 32 g, Fedt 14 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

1 stort løg (ca. 125 g)
3 gulerødder (ca. 225 g)
1 grøn peberfrugt (ca. 125 g)
1 rød peberfrugt (ca. 125 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 fed hvidløg
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 ds. bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 ds. flåede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
Peber
Evt. majsstivelse til jævning

Dressing
1 fed hvidløg
3 dl fromage frais
1 tsk. salt
Peber

Fremgangsmåde

Skær løget i små tern.

Riv gulerødderne groft.

Skær peberfrugterne i strimler.

Svits løgene i fedtstoffet, og tilsæt presset hvidløg.

Kom kødet i og svits det.

Tilsæt gulerødder, bønner i chilisauce og flåede tomater, og kog retten i ca. 15 min.

Smag mexicansk gryde til med salt og peber.

Tilsæt peberfrugterne, og kog retten i yderligere 5 min. Jævn den evt. til sidst.

Pres hvidløg til dressing og rør det sammen med fromage frais. Smag dressingen til med salt og peber.

Servering
Server mexicansk gryde med fuldkornstortilla, dressing og grøntsager til.

Tip
Ønskes retten stærkere, kan der tilsættes stødt eller frisk chili.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes