MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Grønkålssalat med gulerod og appelsin

Fremgangsmåde

Grønkålen hakkes fint med en kniv eller i en foodprocessor eller minihakker.

Guleroden rives groft.

Appelsinen halveres og den ene halve pilles.

Kødet skæres i små tern, der blandes med grønkål og gulerod.

Solsikkekerner eller sesamfrø ristes på en tør pande, til de er lysebrune. De afkøles og vendes i råkosten.

Til marinaden rives ca. ¼ tsk. appelsinskal fint. Saften pressen af den anden halve appelsin, blandes med vand og smages til med salt og peber.

Marinaden hældes over salaten, der trækker i mindst ½ time.

Servering
Grønkålssalat med gulerod og appelsin serveres som tilbehør til f.eks. stegt fisk eller kylling.

 Opskriftbanner

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 912 kJ, kulhydrat 34 g, fedt 8 g, kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 1 person

Ingredienser

100 g frisk grønkål uden grove stilke
1 stor gulerod (ca. 100 g)
1 lille appelsin, usprøjtet (ca. 100 g)
1 spsk. solsikkekerner eller sesamfrø

Marinade
1 spsk. vand
salt, peber

Fremgangsmåde

Grønkålen hakkes fint med en kniv eller i en foodprocessor eller minihakker.

Guleroden rives groft.

Appelsinen halveres og den ene halve pilles.

Kødet skæres i små tern, der blandes med grønkål og gulerod.

Solsikkekerner eller sesamfrø ristes på en tør pande, til de er lysebrune. De afkøles og vendes i råkosten.

Til marinaden rives ca. ¼ tsk. appelsinskal fint. Saften pressen af den anden halve appelsin, blandes med vand og smages til med salt og peber.

Marinaden hældes over salaten, der trækker i mindst ½ time.

Servering
Grønkålssalat med gulerod og appelsin serveres som tilbehør til f.eks. stegt fisk eller kylling.

 Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes