MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagte gulerødder

Fremgangsmåde

Gulerødderne skæres i stave på ca. 7 cm.

Citronskrællen rives meget fint.

Den halve citron presses.

Alle ingredienser til marinaden røres sammen.

Marinaden blandes med gulerødderne.

De lægges i et ovnfast fad, og birkes drysses hen over dem.

Gulerødderne bages ved 200 ˚ C i ca. 45 min. på midterste ovnrille.

Servering
Bagte gulerødder serveres som tilbehør til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Variation
Andre rodfrugter kan anvendes i stedet for gulerødder.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: energi 1149 kJ, kulhydrat 42 g, fedt 13 g, kulhydrat pr. 100 g: 10 g
  • 1 person + rest til frokost

Ingredienser

4 store gulerødder (ca. 400 g)

Marinade
½ citron, usprøjtet
2 tsk. olie
2 tsk. sød fransk sennep
salt, peber
½ spsk. mørk birkes

Fremgangsmåde

Gulerødderne skæres i stave på ca. 7 cm.

Citronskrællen rives meget fint.

Den halve citron presses.

Alle ingredienser til marinaden røres sammen.

Marinaden blandes med gulerødderne.

De lægges i et ovnfast fad, og birkes drysses hen over dem.

Gulerødderne bages ved 200 ˚ C i ca. 45 min. på midterste ovnrille.

Servering
Bagte gulerødder serveres som tilbehør til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Variation
Andre rodfrugter kan anvendes i stedet for gulerødder.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes