MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rødbederåkost

Fremgangsmåde

Rødbederne og gulerødderne rives groft.

Hasselnødder og tranebær hakkes groft.

Limefrugterne halveres, og saften presses ud.

Ingredienserne til marinaden piskes sammen.

Lige inden servering blandes grøntsager, nødder og tranebær, og marinaden hældes over.

Servering
Rødbederåkost serveres som tilbehør til kogt eller stegt kød, fisk eller fjerkræ.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: energi 1568 kJ, kulhydrat 68 g, fedt 10 g, kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 1 person + rest til frokost

Ingredienser

2-3 rødbeder (ca. 250 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
15 g hasselnøddekerner
25 g tørrede tranebær

Marinade
1 limefrugt
1 spsk. vand
½ tsk. brun farin
salt

Fremgangsmåde

Rødbederne og gulerødderne rives groft.

Hasselnødder og tranebær hakkes groft.

Limefrugterne halveres, og saften presses ud.

Ingredienserne til marinaden piskes sammen.

Lige inden servering blandes grøntsager, nødder og tranebær, og marinaden hældes over.

Servering
Rødbederåkost serveres som tilbehør til kogt eller stegt kød, fisk eller fjerkræ.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes