MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Chiligryde med spidskål

Fremgangsmåde

Kidneybønnerne tilberedes efter anvisningen på emballagen.

Løget pilles, hakkes og svitses i fedtstoffet.

Spidskålen snittes, kommes i gryden og svitses med.

Knoldselleri skæres i små tern og blandes i kål og løg.

Squashen halveres og skæres i ca. ½ cm tykke skiver. Squash og bouillon tilsættes.

Chilipeberen halveres, og kernerne skrabes ud. Chilien snittes fint og tilsættes sammen med oregano, salt og peber.

Retten småkoger i 5-10 min.

De kogte bønner tilsættes og varmes igennem.

Retten smages til med salt og peber.

Servering
Chiligryden serveres med ris eller brød til.

Tip
Kidneybønner fra dåse eller karton kan anvendes i stedet for tørrede bønner. Bønner skylles og afdryppes, inden de kommes i retten.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1044 kJ, Kulhydrat 35 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 1 person

Ingredienser

50 g tørrede kidneybønner (ca. 100 g udblødte og kogte)
1 tsk. flydende fedtstof
½ lille løg (ca. 25 g)
¼ spidskål (ca. 200 g)
1 tynd skive knoldselleri (ca. 50 g)
¼ squash (ca. 75 g)
1 dl grøntsagsbouillon
½ rød eller grøn chilipeber
½ tsk. tørret oregano
salt, peber

Fremgangsmåde

Kidneybønnerne tilberedes efter anvisningen på emballagen.

Løget pilles, hakkes og svitses i fedtstoffet.

Spidskålen snittes, kommes i gryden og svitses med.

Knoldselleri skæres i små tern og blandes i kål og løg.

Squashen halveres og skæres i ca. ½ cm tykke skiver. Squash og bouillon tilsættes.

Chilipeberen halveres, og kernerne skrabes ud. Chilien snittes fint og tilsættes sammen med oregano, salt og peber.

Retten småkoger i 5-10 min.

De kogte bønner tilsættes og varmes igennem.

Retten smages til med salt og peber.

Servering
Chiligryden serveres med ris eller brød til.

Tip
Kidneybønner fra dåse eller karton kan anvendes i stedet for tørrede bønner. Bønner skylles og afdryppes, inden de kommes i retten.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes