MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gulerodssnegle

Fremgangsmåde

Mælken lunes, og gæren røres ud i den. Guleroden rives fint. Ingredienserne til dejen blandes, hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt sammen. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Imens tilberedes fyldet. Gulerødderne koges godt møre i letsaltet vand. De blendes eller hakkes i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser til fyldet undtagen syltet appelsin, der røres i til sidst. Fyldet smages til.

Dejen slås ned og æltes let igennem. Den rulles ud til en aflang plade på ca. 25 x 50 cm. Dejklumpen kan evt. deles i 2 og rulles ud til halv størrelse.

Fyldet smøres på dejen, der rulles sammen på den lange led som en roulade. Rullen skæres i 20 stykker, der sættes på en bageplade med bagepapir.

Sneglene pensles med sammenpisket æg eller mælk og drysses med mandelsplitter.

De efterhæver i ca. 20 min. Sneglene bages ved 200° C i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille.

Servering
Gulerodssnegle med kanel serveres som et mellemmåltid.

Opbevaring
Gulerodssnegle kan fryses.

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. person: Energi 450 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 33 g
  • 20 stk.

Ingredienser

2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
25 g gær
1 stor gulerod (ca. 100 g)
2 spsk. flydende margarine
2 tsk. sukker
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
100 g hvid hvedemel (ca. 1½ dl)
ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Fyld
3 store gulerødder (ca. 300 g)
1 spsk. flydende margarine
1 spsk. hvedemel eller majsstivelse
1 tsk. stødt kanel
Sødemiddel svarende til ca. 25 g sukker
25 g syltet appelsinskal

Pensling og pynt
1 æg eller mælk
Mandelflager eller –splitter

Fremgangsmåde

Mælken lunes, og gæren røres ud i den. Guleroden rives fint. Ingredienserne til dejen blandes, hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt sammen. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Imens tilberedes fyldet. Gulerødderne koges godt møre i letsaltet vand. De blendes eller hakkes i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser til fyldet undtagen syltet appelsin, der røres i til sidst. Fyldet smages til.

Dejen slås ned og æltes let igennem. Den rulles ud til en aflang plade på ca. 25 x 50 cm. Dejklumpen kan evt. deles i 2 og rulles ud til halv størrelse.

Fyldet smøres på dejen, der rulles sammen på den lange led som en roulade. Rullen skæres i 20 stykker, der sættes på en bageplade med bagepapir.

Sneglene pensles med sammenpisket æg eller mælk og drysses med mandelsplitter.

De efterhæver i ca. 20 min. Sneglene bages ved 200° C i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille.

Servering
Gulerodssnegle med kanel serveres som et mellemmåltid.

Opbevaring
Gulerodssnegle kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes