MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Blomkålsbulgur

Fremgangsmåde

Kog bulguren efter anvisning på emballagen, og afkøl den.

Del blomkålen i mindre buketter, og del den meget fint. Det er nemmest at gøre det i en blender.

Skær persillen i strimler.

Skær løget i tynde skiver.

Halver tomaterne.

Bland alle ingredienser til salaten sammen.

Pres saften af citronen, og pisk den sammen med olie. Smag til med salt og peber.

Fordel marinaden i salaten.

Rist græskarkernerne, og drys dem over retten lige inden servering.

Servering
Server salaten som en frokostret evt. med fuldkornsbrød til eller som tilbehør til stegt fisk, kylling eller lignende.

Variation
Du kan tilsætte f.eks. kylling eller rejer, hvis du vil lave en mere fyldig frokostsalat.

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1000 kJ, Fedt 11 g, Kulhydrat 26 g, Kulhydrat pr. 100 g: 11 g
  • 4 personer

Ingredienser

100 g fuldkornsbulgur (ca. 1½ dl)
1 mellemstort blomkål (ca. 450 g)
1 bundt bredbladet persille (ca. 15 g)
1 lille rødløg (ca. 65 g)
20 g revet parmesan  (ca. 2 spsk.)
20 g kapers (ca. 3 spsk.)
150 g cherrytomater (ca. 10 stk.)

Marinade
1 citron
2 spsk. olie
salt, peber

Pynt
1 spsk. ristede græskarkerner

Fremgangsmåde

Kog bulguren efter anvisning på emballagen, og afkøl den.

Del blomkålen i mindre buketter, og del den meget fint. Det er nemmest at gøre det i en blender.

Skær persillen i strimler.

Skær løget i tynde skiver.

Halver tomaterne.

Bland alle ingredienser til salaten sammen.

Pres saften af citronen, og pisk den sammen med olie. Smag til med salt og peber.

Fordel marinaden i salaten.

Rist græskarkernerne, og drys dem over retten lige inden servering.

Servering
Server salaten som en frokostret evt. med fuldkornsbrød til eller som tilbehør til stegt fisk, kylling eller lignende.

Variation
Du kan tilsætte f.eks. kylling eller rejer, hvis du vil lave en mere fyldig frokostsalat.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes