Blomkålsbulgur

Tilbehør, Kolde retter

Blomkålsbulgur

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1000/240

kJ/kcal

Energi

23

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

9

g

Protein

165

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

100 g fuldkornsbulgur (ca. 1½ dl)
1 mellemstort blomkål (ca. 450 g)
1 bundt bredbladet persille (ca. 15 g)
1 lille rødløg (ca. 65 g)
20 g revet parmesan (ca. 2 spsk.)
20 g kapers (ca. 3 spsk.)
150 g cherrytomater (ca. 10 stk.)


Marinade
1 citron
2 spsk. olie
salt, peber


Pynt
1 spsk. ristede græskarkerner

Sådan gør du

Kog bulguren efter anvisning på emballagen, og afkøl den.

Del blomkålen i mindre buketter, og del den meget fint. Det er nemmest at gøre det i en blender.

Skær persillen i strimler. Skær løget i tynde skiver. Halver tomaterne. Bland alle ingredienser til salaten sammen. Pres saften af citronen, og pisk den sammen med olie. Smag til med salt og peber.

Fordel marinaden i salaten.

Rist græskarkernerne, og drys dem over retten lige inden servering.

Servering

Server salaten som en frokostret, evt. med fuldkornsbrød til, eller som tilbehør til stegt fisk, kylling eller lignende.

Variation

Du kan tilsætte f.eks. kylling eller rejer, hvis du vil lave en mere fyldig frokostsalat.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.