MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Dessertpizza

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen grundigt.

Stil den til hævning – overdækket i ca. 45 min.

Topping
Skær rabarberne i mindre stykker.

Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog rabarber sammen med vaniljekorn og vaniljestang i vandet i ca. 10 min., til de er let kogte.

Tilsæt sødemiddel, og smag til.

Skær jordbær i skiver.

Hak chokoladen groft.

Slå dejen ned, og del den i 10 stykker. Rul dem i helt tynde cirkler (12-15 cm i diameter), og fordel rabarberblandingen på dejstykkerne. Skær jordbær i tynde skiver, og fordel dem på bundene.

Bag pizzaerne ved 200° C i ca. 10 min.

Skær chokoladen i spåner, og fordel dem over pizzaerne.

Bag dem i yderligere ca. 5 min.

Drys citronmelisse over, og server straks.

Servering
Server pizzaerne som dessert.

Tip
Du kan bruge en færdig fuldkornspizzadej.

Variation
Du kan variere med frugt/bær efter årstiden, f.eks. nektarin og hindbær, æble/kanel.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 650 kJ, Fedt 3 g, Kulhydrat 27 g, Kulhydrat pr. 100 g 27 g
  • 10 stk.

Ingredienser

½ pakke gær (25 g)
2½ dl vand
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. olie
150 g fuldkorns durummel
ca. 200 g pizzamel

Topping
250 g rabarber
½ dl vand
½ vaniljestang
sødemiddel svarende til 25 g sukker, gerne flydende
150 g jordbær
25 g hvid chokolade

Pynt
citronmelisse

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen grundigt.

Stil den til hævning – overdækket i ca. 45 min.

Topping
Skær rabarberne i mindre stykker.

Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog rabarber sammen med vaniljekorn og vaniljestang i vandet i ca. 10 min., til de er let kogte.

Tilsæt sødemiddel, og smag til.

Skær jordbær i skiver.

Hak chokoladen groft.

Slå dejen ned, og del den i 10 stykker. Rul dem i helt tynde cirkler (12-15 cm i diameter), og fordel rabarberblandingen på dejstykkerne. Skær jordbær i tynde skiver, og fordel dem på bundene.

Bag pizzaerne ved 200° C i ca. 10 min.

Skær chokoladen i spåner, og fordel dem over pizzaerne.

Bag dem i yderligere ca. 5 min.

Drys citronmelisse over, og server straks.

Servering
Server pizzaerne som dessert.

Tip
Du kan bruge en færdig fuldkornspizzadej.

Variation
Du kan variere med frugt/bær efter årstiden, f.eks. nektarin og hindbær, æble/kanel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes