MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon

Fremgangsmåde

Lasagne
Tø spinaten op, og knug den fri for væde. Bland spinaten med hytteost, æg og ost. Kog mælken op, og jævn den med hvedemel udrørt i koldt vand, mens du pisker. Kog mælkesovsen i 1-2 min., og smag til med reven muskatnød, salt og peber. Fordel lasagnepladser, spinatfyld og sovs i et ovnfast fad, og drys reven ost over lasagnen. Tilbered lasagnen i ca. 30 min. ved 200° C. på midterste ovnrille.

Salat
Knæk aspargesene i bunden, og halver dem. Del blomkålen i små buketter. Kog asparges og blomkål knap møre i letsaltet vand i ca. 1½ min.. Afdryp og afkøl dem herefter.
Udstik melonkødet til runde kugler, og vend dem sammen med asparges og blomkål.
Bland grapesagt og eddike sammen, og hæld dem henover grøntsager og melon. Smag til med salt og peber.
 
Servering
Server spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon som hovedret evt. med fuldkornsbrød til.
 
Tip
De grønne asparges kan erstattes med hvide asparges.
Hvide asparges skrælles, inden de dampes møre. Blomkål kan erstattes af broccoli.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 2150 kJ, Kulhydrat 55 g, Fedt 15 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

500 g helbladet frossen spinat
1 løg (ca. 100 g)
250 g hytteost
2 æg
100 g reven ost med højst 17 % fedt
½ tsk. salt
4½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
1½ spsk. hvedemel
½ tsk. reven muskatnød
salt, hvid peber
ca. 10 lasagneplader – gerne fuldkorn

Drys
40 g reven ost med højst 17 % fedt

Salat
1 bdt. grønne asparges (ca. 200 g)
½ blomkal (ca. 225 g)
250 g vandmelon
1½ dl blodgrapesaft
1 spsk. rødvinseddike
salt, peber

Fremgangsmåde

Lasagne
Tø spinaten op, og knug den fri for væde. Bland spinaten med hytteost, æg og ost. Kog mælken op, og jævn den med hvedemel udrørt i koldt vand, mens du pisker. Kog mælkesovsen i 1-2 min., og smag til med reven muskatnød, salt og peber. Fordel lasagnepladser, spinatfyld og sovs i et ovnfast fad, og drys reven ost over lasagnen. Tilbered lasagnen i ca. 30 min. ved 200° C. på midterste ovnrille.

Salat
Knæk aspargesene i bunden, og halver dem. Del blomkålen i små buketter. Kog asparges og blomkål knap møre i letsaltet vand i ca. 1½ min.. Afdryp og afkøl dem herefter.
Udstik melonkødet til runde kugler, og vend dem sammen med asparges og blomkål.
Bland grapesagt og eddike sammen, og hæld dem henover grøntsager og melon. Smag til med salt og peber.
 
Servering
Server spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon som hovedret evt. med fuldkornsbrød til.
 
Tip
De grønne asparges kan erstattes med hvide asparges.
Hvide asparges skrælles, inden de dampes møre. Blomkål kan erstattes af broccoli.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes