MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fyldt kyllingebrystfilet med appelsinsauce og bagte rodfrugter

Fremgangsmåde

Kylling
Tø spinaten op, og knug den fri for væde. Hak enebærrene fint.
Hak bacon, tranebær og spinat groft, og bland dem sammen.
Skær en lomme i hver kyllingebrystfilet, og fordel fyldet heri.
Snør fileterne sammen med bomuldsgarn.
Brun de fyldte fileter i fedtstoffet på en pande i ca. 5 min., og færdigsteg dem herefter i ovnen i ca. 15 min. ved 200° C pa midterste ovnrille.

Rodfrugter
Skær rodfrugterne i grove stykker. Skær løget i både, og bland det sammen med rodfrugterne i et ovnfast fad. Bland ingredienserne til marinaden. Hæld marinaden henover rodfrugterne, og krydr herefter med salt, peber og timian.
Bag rodfrugterne i ca. 50 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Sauce
Hak løget fint, og svits i fedtstoffet i ca. 1-2 min. Tilsæt sovsens øvrige ingredienser, og kog den i ca. 5-10 min. Jævn sovsen, og smag til med salt og peber. 

Servering
Server de fyldte kyllingefileter med bagte rodfrugter, appelsinsauce og salat. 

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 2575 kJ, Kulhydrat 67 g, Fedt 19 g, Kulhydrat pr 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

4 kyllingebrystfileter uden skind a 125 g
100 g frossen spinat
5 hele enebær
75 g mager bacon
50 g soltørrede tranebær
1 spsk. flydende fedtstof
salt, peber
bomuldsgarn

Rodfrugter
2 rødbeder (ca. 250 g)
1 pastinak (ca. 200 g)
1 løg (ca. 100 g)
6 store kartofler (ca. 600 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
salt, peber
2 friske timiankviste

Marinade
2 spsk. olie
½ dl limesaft
2 fed hvidløg

Sauce
1 lille løg (ca. 50 g)
1 tsk. flydende fedtstof
2½ dl bouillon
3 dl appelsinsaft
1 lille dåse koncentreret tomatpure (ca. 70 g)
½ tsk. stødt sød chili
½ tsk. stødt kanel
majsstivelse
salt, peber

Fremgangsmåde

Kylling
Tø spinaten op, og knug den fri for væde. Hak enebærrene fint.
Hak bacon, tranebær og spinat groft, og bland dem sammen.
Skær en lomme i hver kyllingebrystfilet, og fordel fyldet heri.
Snør fileterne sammen med bomuldsgarn.
Brun de fyldte fileter i fedtstoffet på en pande i ca. 5 min., og færdigsteg dem herefter i ovnen i ca. 15 min. ved 200° C pa midterste ovnrille.

Rodfrugter
Skær rodfrugterne i grove stykker. Skær løget i både, og bland det sammen med rodfrugterne i et ovnfast fad. Bland ingredienserne til marinaden. Hæld marinaden henover rodfrugterne, og krydr herefter med salt, peber og timian.
Bag rodfrugterne i ca. 50 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Sauce
Hak løget fint, og svits i fedtstoffet i ca. 1-2 min. Tilsæt sovsens øvrige ingredienser, og kog den i ca. 5-10 min. Jævn sovsen, og smag til med salt og peber. 

Servering
Server de fyldte kyllingefileter med bagte rodfrugter, appelsinsauce og salat. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes