MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Blommetærte med smuldredej

Fremgangsmåde

Fordel blommerne i en tærteform. Bland sukker og kartoffelmel og drys det over blommerne.
Bland ingredienserne til dejen, og smuldr dem over blommerne.
Bag blommetærten ved 225° C i ca. 25 min. på midterste ovnrille.

Servering
Server blommetærten med f.eks. fromage frais smagt til med vanilje og sødemiddel.

Variation
Blommerne kan erstattes med æbler og evt. rosiner, nødder og kanel. 

  • Dessert og kage
  • Pr. stk. (ca. 89 g): Energi 750 kJ, Kulhydrat 22 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 25 g
  • 8 stk.

Ingredienser

Dej
75 g flydende margarine
150 g hvedemel
45 g søde- og bagemiddel f.eks. Perfect Fit
1 knivspids salt
½ tsk. bagepulver

Fyld
500 g blommer
20 g sukker
½ tsk. kartoffelmel

Fremgangsmåde

Fordel blommerne i en tærteform. Bland sukker og kartoffelmel og drys det over blommerne.
Bland ingredienserne til dejen, og smuldr dem over blommerne.
Bag blommetærten ved 225° C i ca. 25 min. på midterste ovnrille.

Servering
Server blommetærten med f.eks. fromage frais smagt til med vanilje og sødemiddel.

Variation
Blommerne kan erstattes med æbler og evt. rosiner, nødder og kanel. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes