MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rød spidskålssalat

Fremgangsmåde

Skær det grønne “drys” af fenniklen, og gem det til pynt.

Halver fenniklen, og skær den i tynde skiver.

Riv skallen af limen, og pres saften af den. Pisk saften sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Lad fenniklen trække i marinaden i mindst 30 minutter.

Snit spidskålen helt fint.

Skær mangoen i mindre stykker.

Rist pistacienødderne, og hak dem groft.

Bland fennikel og spidskål sammen.

Vend mangostykkerne i, drys “grønt drys” fra fenniklen og nødder over salaten.

Servering

Server salaten til f.eks. kød, fisk eller fjerkræ

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 475 kJ, Fedt 5 g, Kulhydrat 13 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

1 fennikel (ca. 140 g)

½ rødt spidskål (ca. 400 g)  

1 lille mango (ca. 150 g)

 

Marinade

1 lime, usprøjtet

½ spsk. honning

1 spsk. hvid balsamico

1 spsk. olie

salt, peber

 

Pynt

1 spsk. pistacienødder

grønt drys fra fennikel

 

Fremgangsmåde

Skær det grønne “drys” af fenniklen, og gem det til pynt.

Halver fenniklen, og skær den i tynde skiver.

Riv skallen af limen, og pres saften af den. Pisk saften sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Lad fenniklen trække i marinaden i mindst 30 minutter.

Snit spidskålen helt fint.

Skær mangoen i mindre stykker.

Rist pistacienødderne, og hak dem groft.

Bland fennikel og spidskål sammen.

Vend mangostykkerne i, drys “grønt drys” fra fenniklen og nødder over salaten.

Servering

Server salaten til f.eks. kød, fisk eller fjerkræ

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes