MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Børn i køkkenet

Børn elsker at være med i køkkenet, når der skal laves mad. Det viser en ny rapport fra Arla Fondens MADlejr, hvor 82 % af de adspurgte børn og unge i alderen 10-15 år, godt kan lide at lave mad, og 64 % svarer, at de gerne vil være mere med i køkkenet, end de er nu.

Desværre er forældrene ikke altid med på den ide … De mener, at det ofte tager for lang tid og er besværligt at inddrage børnene i madlavningen.

Læs mere om undersøgelsen fra Arla Fondens MADlejr

Men det behøver ikke være mere besværligt. I starten kan det måske tage lidt længere tid, men børn er lærenemme og de finder hurtigt ud af, hvordan det skal gøres.

Børn er af natur meget nysgerrige, og når de selv har været med til at lave en ret, bliver de også mere interesserede i at smage den efterfølgende – også selvom der er ’nye’, ukendte råvarer i retten.

Samtidig lærer de nye fødevarer at kende, og de forskellige smage der kan frembringes i dem ved forskellige tilberedningsmetoder. Det styrker forståelsen for, hvordan maden kan smage - for både børn og voksne.

Børn kan for eksempel inddrages på disse måder:

  • Vaske, skrælle, skære og klargøre frugt og grønt
  • Veje ingredienser af
  • Slå æg ud
  • Skære, fylde, forme, banke eller marinere kød, fisk og fjerkræ
  • Røre i gryder og pander
  • Røre dej sammen, ælte og forme brød og boller 

Nedenfor finder du 12 børnevenlige opskrifter, du kan lave sammen med dit barn eller barnebarn.

God fornøjelse!

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes