MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kåltema

Efterår og vinter er sæson for de lækre kål som hvidkål, grønkål, rosenkål, savojkål og rødkål. Og når du køber danske grøntsager i sæson, tager du også et klimavenligt valg.

Kål er sundt, en billig spise, mætter godt og indeholder kun få kalorier. Og så er kål en god kilde til mange vitaminer, mineraler og antioxidanter. 

Kål tæller med som ’en af de grove’, da det har et højt indhold af kostfibre, der fylder og mætter godt. En stor del af kostfibrene er de vandopløselige, der kan være med til at stabilisere blodsukkeret og holde kolesteroltallet nede.

Kål har dermed rigtig mange fordele.

Hvordan tilbereder jeg kålen?

Du kan spise kålen rå eller tilberedt. Du kan fx bage, koge, dampe eller lynstege dem. Bland fintsnittet eller revet kål i kødretterne, kødsovsen og frikadellerne.

Nedenunder finder du en række lækre opskrifter med kål.

Velbekomme!

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes