BLIV MEDLEM

Madplaner

Hvad skal vi spise i aften? Et spørgsmål som mange ofte stiller. Mange har ikke den store tid til at lave mad og købe ind, så derfor ender vi ofte med at lave de samme retter med lidt variationer. 

Diabetesforeningens diætister har derfor udviklet en række madplaner, så du og din familie kan spise varieret mad, spare tid på indkøb og udnytte årstidens råvarer bedre. Madplanerne er med vores egne opskrifter og efter nogle principper, du kan læse mere om nederst på siden. 

Print ud eller se opskrifterne på din skærm

Madplanerne, du kan downloade herunder, består af en oversigt over fem gange aftensmad og to udvalgte retter til weekenden. Når du skal lave retten, kan du klikke på den enkelte opskrift i oversigten på din computer, tablet eller telefon - så åbner opskriften. Du kan også vælge at printe pdf'en ud. Så får du en oversigt, der er lige til at hænge på køleskabet og printvenlige versioner af de udvalgte opskrifter.

Forår

Madplan forår 1

Kalkun i karry, tomatrisotto med bønner, chiliburger og pandekager med frugtsalat er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

Madplan forår 2

Broccolisuppe med ostebrød, kyllingelår med knas, lakridskage og chili con carne er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

Madplan forår 3

Kyllingefrikassé, moussaka, pizza med laks og müsliboller er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

Madplan forår 4

Laksesalat med avokadocrene, æggekage med grønt, skinkeruller og rabarberkage er nogle af de lækre opskrifter, du kan finde i denne madplan.

Se madplanen

 

Sommer

Madplan sommer 1

Sprød salat med kylling, frittata, ærtesuppe med rejer og koldskål med rugcroutoner er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

Madplan sommer 2

Wraps med laks og humus, squashsuppe, fuldkornslasagne og melonsmoothie er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

 

Efterår

Madplan efterår 1

Jordskoksuppe med fisk, broccoli-løgtærte, kødsovs med grønt og brunchpandekager med havre er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

Madplan efterår 2

Harlekin frikadeller, pandekage med broccoli, kogt kyllingebryst med grøntsager, benløse fugle og jordskokker er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

 

Vinter 

Madplan vinter 1

Fiskegryde, pandekylling, spinatpandekager med ørredsalat og gulerodskage er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

Madplan vinter 2

Grønkålssalat med rugkerner, cremet vintersupper med chorizo, farsbrød med vildt og viontergrød er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

 

Vegetar

Madplan vegetar 1

Omelet med svampefyld, græskarsupper, rødbedetærte og bagels med spelt er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplanen

Madplan vegetar 2

Broccolisuppe med ostebrød, bønnesalat med pesto, kartoffeltærte og rygeostsalat er nogle af de lækre opskrifter, du finder i denne madplan.

Se madplan

Lav dine egne madplaner

Du kan også bygge din egen madplan for det varme aftenmåltid. Vi anbefaler, at du bygger madplanen efter den skabelon, vi har brugt til vores. En skabelon, der giver dig variation i både maden og tilberedningen.

Variation i maden
Få variation i din madplan ved at følge dette forslag:

 Fisk  Fjerkræ  Kødfri  Valgfri

Fisk
1-2 gange/uge

Fjerkræ
1-2 gange/uge

Kødfri
1 gang/uge

Valgfri
Resten


Variation i tilberedningen
Få variation i tilberedningen ved at følge dette forslag:

 Gryde  Ovn  Pande  

Koge/grydestege
2-3 gange/uge

Bage/ovnstege
1-2 gange/uge

Stege
1-2 gange/uge

 

 

Print vores skema ud og lav din egen madplan

Du kan sammensætte din egen madplan med ovenstående byggeklodser. Print skemaet ud og udfyld de hvide felter med dine egne opskrifter - eller find inspiration i opskriftdatabasen.

Download madplan-skemaet

Kombinér madikonerne og lav din egen madplan

Kombinér din egen madplan. Download og print de 3 sider, der indeholder skema, madikoner og tilberedningsikoner.

Download pdf med ikoner og skema til madplan

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes