MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rug

Med ”Fuldkornsmåneder 2015”  satte Fuldkornspartnerskabet i marts fokus på havre.

I april er det rug, der er månedens fuldkorn.

Rug købes først og fremmest som rugmel, hele, knækkede eller skårne rugkerner. Du kan også købe ruggryn, der anvendes ligesom havregryn.

Rug har et højt indhold af protein, kostfibre, visse vitaminer især B-vitaminer og mineralerne jern og zink. Rug har et lavt indhold af gluten, og bageevnen er derfor relativ dårlig.

Rug og især rugkerner giver en langsom stigning i blodsukkeret. 

Fuldkornspartnerskabet

Diabetesforeningen er medlem af Fuldkornspartnerskabet, der er et samarbejde mellem flere sundhedsorganisationer, Fødevarestyrelsen samt en række fødevareproducenter. Målet med partnerskabet er, at danskerne skal vælge fuldkornsprodukter, når de vælger blandt morgenmadsprodukter, ris, pasta og brød.

Besøg Fuldkornspartnerskabets Facebookside

Opskrifter med rug

I opskriftsdatabsen finder du mange opskrifter, der indeholder rug. Her får du en ”smagsprøve”:

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes