MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rugbrød – brug resten

Alle undersøgelser viser, at spild af mad har store miljø- og klimamæssige konsekvenser. Derfor dukker der flere og flere initiativer op - både hos supermarkederne og hos private -  som kan være med til at bekæmpe madspilds-problemet. 

Smider du også alt for ofte de tørre rester af rugbrødet ud og køber et nyt? Her på siden vil vi vise dig, at der er en masse godt at hente i resterne. Du kan også fryse rugbrødet i skiver, så du nemt kan tage de skiver op, du skal bruge. Du kan også skære rugbrødet i små tern og fryse dem, så kan du hurtigt lave croutoner en dag, hvor du måske ikke har en rest rugbrød.

Rugbrød er et mættende og sundt valg, men har du lyst til andet end en rugbrødsmad med pålæg, er dine tørre rester faktisk et glimrende udgangspunkt for nye lækkerier.

Find inspiration i opskrifterne herunder.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes