MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Diabetesforeningen: Tusind tak for støtten

10. juni 2018 Tilbage

Op mod 3.500 indsamlere har i dag været på gaden for at samle ind til børn og unge med diabetes. Diabetesforeningen vurderer, at indsamlingsresultatet kommer til at ligge omkring tre millioner kroner.Vil du støtte børn og unge med diabetes? Det spørgsmål er mange danskere blevet mødt med i dag, hvor Diabetesforeningen har haft landsindsamling til fordel for børn og unge med type 1-diabetes.

Fakta om børn og type 1-diabetes

  • Hver dag rammes et barn i Danmark af type 1-diabetes.
  • Fra år 2000 til 2016 er det samlede antal børn og unge (0-19 år) med type 1-diabetes vokset fra omkring 1.675 til 3.150.
  • I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes – tallet er stigende.  
  • Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges.
  • Type 1-diabetes er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet.

- Pengene fra dagens indsamling er en uvurderlig støtte til børn og unge med type 1-diabetes og kampen mod diabetes. En stor tak til alle dem, der har givet et bidrag og tak til alle de frivillige, der har valgt at bruge deres søndag på at samle ind, siger Henrik Nedergaard, adm. direktør i Diabetesforeningen, der selv samlede ind i Rønne på Bornholm.  

På baggrund af tidligere års erfaringer og antallet af indsamlere vurderer Diabetesforeningen, at årets indsamlingsresultat bliver omkring tre millioner kroner.  

Flere og flere får type 1-diabetes

Antallet af børn og unge med diabetes er godt og vel fordoblet siden år 2000 – og man ved ikke hvorfor.

- Det er et stort problem, at flere og flere får type 1-diabetes, uden at vi kender årsagen. Vi håber inderligt, at der kommer en kur, men indtil da arbejder vi for, at alle med diabetes kan have et godt liv med deres sygdom, siger Henrik Nedergaard.

I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes, mens det samlede antal diagnosticerede med diabetes er cirka 250.000.

Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetesforeningen kan afholde børne- og familiekurser, støtte forskningen samt rådgive og oplyse om diabetes.

Hvis du ikke havde besøg af en indsamler, kan du stadig nå at give et bidrag på mobilepay 1122.

Gymnastikpigerne: ’Performance Team’ fra foreningen Gymnastik Odder samlede ind til børn og unge med diabetes. Foreninger får 15 procent, af det de får i indsamlingsbøtterne, til egne aktiviteter. Gymnastikpigerne skal bruge deres 15 procent til en gymnastikfestival i Italien. Foto: Martin Dam Kristensen

 

Landsindsamlingen til fordel for børn og unge med diabetes er slut, men du kan stadig nå at give et bidrag på mobilepay 1122. Fotograf: Martin Dam Kristensen

 

Nogle steder regnede det i dag for første gang i en måned. Fotograf: Martin Dam Kristensen

 Af Sara Hartmann Sivertsen, shs@diabetes.dk  

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes