Børn går over vandhul

Diabetes og teenagelivet

Hvad sker der i kroppen, når man som teenager med type 1-diabetes for eksempel begynder at drikke alkohol og gå til fester?

Alkohol & fester

For mange forældre til unge med diabetes skaber det en ekstra bekymring, når deres teenager begynder at gå i byen og drikke alkohol.

Alkohol påvirker blodsukkeret, så det kan være at svært at styre, ligesom det kan være svært for andre at se, om den unge er beruset eller har lavt blodsukker. Hvis man har alkohol i blodet, er leveren på overarbejde. Det betyder, at leveren ved insulinchok ikke kan frigive sukker til blodet. Derfor kan der opstå en akut situation.

Lav aftaler – tal åbent

Det er ikke altid nemt at få sin teenager til at acceptere, at forældre vil lave aftaler om indtagelse af alkohol og om deltagelse i fester. At være teenager handler netop om at blive mere selvstændig og løsrive sig fra forældrene.

Som forældre kan du fortælle om din bekymring i forhold til at din teenager drikker alkohol.  Fortæl konkrete eksempler på, hvad du er mest bekymret for.

Dialog er vejen frem

Det er ikke en god idé at udstede forbud mod alkohol, men gå i dialog om, hvordan I finder en god løsning. Din teenager skal opleve, at I kan tale åbent om alkohol, så der er tryghed og tillid til, at han/hun kan kontakte jer – også når der måske er blevet drukket for meget.

Din teenager bør vide, hvad alkohol gør ved blodsukkeret

Det er bare vigtigt, at din teenager ved, hvordan han/hun skal forholde sig med alkohol i blodet og ved, hvordan kroppen reagerer, og hvordan insulin og mad skal doseres.

Se, hvordan alkohol påvirker kroppen:

Grafik: Sådan påvirker alkohol dit blodsukker

Se infografikken i stort format

 

Unge fortæller om alkohol og fester:

1600X600px1

Har du spørgsmål om din teenagers trivsel?

Vi er her for at hjælpe